2015-10-30 15:05

2015-10-30 15:05

Misstänkt för flera brott

ARVIKA: Lång åtalslista för 24-åring

Hemfridsbrott, stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till grov misshandel, försök till rån, olaga hot och narkotikabrott. När åklagaren nu lämnat in stämningsansökan mot en 24-årig Arvikabo är åtalslistan lång.

Den 13 september greps en man efter en stökig natt som började med inbrott och en person som gått i en bostad och lyckats lämna denna med ägarens bilnycklar. Personen försvann i med ägarens bil. Polisen fick flera larm under natten om en person som gapat och skrikit och varit hotfull. Senare samma natt påträffades den misstänkte i den stulna bilen.

Nu åtalas han misstänkt för: hemfridsbrott, då han olovligen trängt sig in i en bostad, stöld, då han tagit bilnycklar från en annan person och tillgrepp av fortskaffningsmedel, då han kört i väg med samma persons bil. När ägaren av bilen försökte stoppa mannen från att köra iväg, ska han ha gasat iväg med bilen trots att ägaren tagit tag i handtaget och öppnat bildörren. Detta betecknar åklagaren som försök till grov misshandel. Ägaren hann precis släppa taget och flytta på sig utan att bli skadad.

Senare samma natt ska mannen ha gjort ett försökt till rån, då en man pistolhotades och avkrävdes pengar. Den hotade mannen undkom genom att snabbt stänga dörren om sig.

Mannen ska då ha gått vidare till en annan bostad och försökt tränga in i denna med en kniv riktad mot personerna i bostaden.

Polisen fick så småningom syn på mannen och grep honom strax innan gryningen på Agneteberg. Några dagar tidigare hade han stoppats med narkotika på sig, varför han också är misstänkt för narkotikabrott.

Den 13 september greps en man efter en stökig natt som började med inbrott och en person som gått i en bostad och lyckats lämna denna med ägarens bilnycklar. Personen försvann i med ägarens bil. Polisen fick flera larm under natten om en person som gapat och skrikit och varit hotfull. Senare samma natt påträffades den misstänkte i den stulna bilen.

Nu åtalas han misstänkt för: hemfridsbrott, då han olovligen trängt sig in i en bostad, stöld, då han tagit bilnycklar från en annan person och tillgrepp av fortskaffningsmedel, då han kört i väg med samma persons bil. När ägaren av bilen försökte stoppa mannen från att köra iväg, ska han ha gasat iväg med bilen trots att ägaren tagit tag i handtaget och öppnat bildörren. Detta betecknar åklagaren som försök till grov misshandel. Ägaren hann precis släppa taget och flytta på sig utan att bli skadad.

Senare samma natt ska mannen ha gjort ett försökt till rån, då en man pistolhotades och avkrävdes pengar. Den hotade mannen undkom genom att snabbt stänga dörren om sig.

Mannen ska då ha gått vidare till en annan bostad och försökt tränga in i denna med en kniv riktad mot personerna i bostaden.

Polisen fick så småningom syn på mannen och grep honom strax innan gryningen på Agneteberg. Några dagar tidigare hade han stoppats med narkotika på sig, varför han också är misstänkt för narkotikabrott.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.