2015-10-30 10:29

2015-10-30 14:06

Fjärde rånmisstänkt gripen

ARVIKA: 25-åringen var eftersökt i åtta dagar

En fjärde man, misstänkt för rånet mot en guldaffär i Arvika den 19 oktober har gripits och begärdes på fredagen häktad misstänkt för rån.

Den misstänkte är en 25-årig Arvikabo som tidigare dömts för grov stöld, två fall av narkotikabrott och två fall av rattfylleri.

Sedan tidigare sitter tre ynglingar från Stockholmstrakten, 22, 22 och 18 år, häktade misstänkta för grovt rån.

Det var den 19 oktober som några män, beväpnade med något slags tillhygge gick in på Guld och gåvor i Arvika, hotade personalen och slog sönder glasmontrarna för att komma över smycken och liknande i butiken. Tre av dem, de yngre männen, greps en knapp timme senare mellan Vålberg och Grums. Men en man lyckades fly och polisens misstankar riktades mot en 25-årig Arvikabo. I torsdags eftermiddag kunde så polisen gripa mannen och på fredagen begärdes han vid Värmlands tingsrätt häktad, misstänkt för rån. 25-åringen häktades på sannolika skäl.

Bytet som rånarna fick med sig från guldaffären är fortfarande inte hittat.

Den misstänkte är en 25-årig Arvikabo som tidigare dömts för grov stöld, två fall av narkotikabrott och två fall av rattfylleri.

Sedan tidigare sitter tre ynglingar från Stockholmstrakten, 22, 22 och 18 år, häktade misstänkta för grovt rån.

Det var den 19 oktober som några män, beväpnade med något slags tillhygge gick in på Guld och gåvor i Arvika, hotade personalen och slog sönder glasmontrarna för att komma över smycken och liknande i butiken. Tre av dem, de yngre männen, greps en knapp timme senare mellan Vålberg och Grums. Men en man lyckades fly och polisens misstankar riktades mot en 25-årig Arvikabo. I torsdags eftermiddag kunde så polisen gripa mannen och på fredagen begärdes han vid Värmlands tingsrätt häktad, misstänkt för rån. 25-åringen häktades på sannolika skäl.

Bytet som rånarna fick med sig från guldaffären är fortfarande inte hittat.