2015-10-27 15:37

2015-10-27 15:37

Två döms för grov stöld

CHARLOTTENBERG

Två män från Litauen har sedan den 19 september suttit häktade misstänkta för grov stöld.

Nu har männen, 46 och 48 år, dömts till åtta månaders fängelse vardera för just grov stöld och egenmäktigt förfarande, samt att solidariskt med varandra betala skadstånd till två privatpersoner samt Gränsrasta i Charlottenberg som drabbats av stölder och intrång.

Två andra män, 23 och 37 år, som inledningsvis också var misstänkta för samma stölder, döms till dagsböter för häleriförseelse.

Det var den 16 september som ett inbrott skedde i Charlottenberg. Då stals bland annat en läsplatta, sprit, smycken och cigaretter. Mellan den 15-16 september tog sig 46-åringen och 48-åringen in i en stuga på Gränsrasta camping och övernattat i denna.

Nu har männen, 46 och 48 år, dömts till åtta månaders fängelse vardera för just grov stöld och egenmäktigt förfarande, samt att solidariskt med varandra betala skadstånd till två privatpersoner samt Gränsrasta i Charlottenberg som drabbats av stölder och intrång.

Två andra män, 23 och 37 år, som inledningsvis också var misstänkta för samma stölder, döms till dagsböter för häleriförseelse.

Det var den 16 september som ett inbrott skedde i Charlottenberg. Då stals bland annat en läsplatta, sprit, smycken och cigaretter. Mellan den 15-16 september tog sig 46-åringen och 48-åringen in i en stuga på Gränsrasta camping och övernattat i denna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.