2015-10-26 06:00

2015-10-26 06:00

Droppens framtid diskuteras

EDA: Bildningsutskottet

Färre elever vid fritidshemmet Droppen i Hammar har lett till diskussioner ifall kommunen ska avveckla verksamheten och låta eleverna gå på Gunnarsbyskolans fritids. Innan beslut tas ska ett möte med föräldrar hållas.

Ärendet var uppe vid bildningsutskottets senaste sammanträde, men återremitterades då till förvaltningen.

– Vi vill ha ett möte med föräldrar, barnen får också gärna komma, och höra vad de tycker, säger Kari Staatsen, ordförande i utskottet, (HEL). Vi i Hela Edas Lista har ju sagt att vi inte vill röra verksamheten i Bysjön, vi tycker att det är en bra miljö. Men om det blivit mindre elever kanske det inte finns intresse för ett fritids vid Bysjön.

När blir mötet av?

– Det är inte klart än.

Enligt tjänstemännen är det 13 barn inskrivna på Droppen i dagsläget, för två år sedan var det ungefär det dubbla. Alla barn vistas inte där varje dag, och i genomsnitt räknar man med att det är fem, sex barn närvarande under en dag.

Men det framgår också av underlaget att Gunnarsbyskolans fritids redan är trångbodda. I dag är drygt 130 barn inskrivna.

En deltidstjänst som fritidspedagog skulle vid en avveckling av Droppen flyttas med till fritidshemmet i Charlottenberg. Enligt förvaltningen skulle det ge förutsättningar att dela upp barnen i mindre grupper och bli lättare att göra utflykter. Då skulle man inte bli så lokalbunden.

Men innan något beslut tas om hur man ska göra med fritidshemmet Droppen ska det alltså bli ett möte.

Ärendet var uppe vid bildningsutskottets senaste sammanträde, men återremitterades då till förvaltningen.

– Vi vill ha ett möte med föräldrar, barnen får också gärna komma, och höra vad de tycker, säger Kari Staatsen, ordförande i utskottet, (HEL). Vi i Hela Edas Lista har ju sagt att vi inte vill röra verksamheten i Bysjön, vi tycker att det är en bra miljö. Men om det blivit mindre elever kanske det inte finns intresse för ett fritids vid Bysjön.

När blir mötet av?

– Det är inte klart än.

Enligt tjänstemännen är det 13 barn inskrivna på Droppen i dagsläget, för två år sedan var det ungefär det dubbla. Alla barn vistas inte där varje dag, och i genomsnitt räknar man med att det är fem, sex barn närvarande under en dag.

Men det framgår också av underlaget att Gunnarsbyskolans fritids redan är trångbodda. I dag är drygt 130 barn inskrivna.

En deltidstjänst som fritidspedagog skulle vid en avveckling av Droppen flyttas med till fritidshemmet i Charlottenberg. Enligt förvaltningen skulle det ge förutsättningar att dela upp barnen i mindre grupper och bli lättare att göra utflykter. Då skulle man inte bli så lokalbunden.

Men innan något beslut tas om hur man ska göra med fritidshemmet Droppen ska det alltså bli ett möte.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.