2015-10-20 14:48

2015-10-20 14:48

Nytt nöjesinslag i hamnen

ARVIKA: Bröderna står för innehållet och Liveside för ramverket

Två nöjes- och eventföretag i Arvika, Bröderna Olsson och Liveside Event, slår ihop sina påsar i höst och vinter.

Synkroniseringen sker i Arvika hamn där ett 15X40 meter stort tält sätts upp för kommande nöjesarrangemang i Olssonbrödernas regi men där Liveside Event står för själva tältet.

– Vi har diskuterat att göra något ihop i flera år, nu föll pusselbitarna på plats, och Arvika är ju en bra plats för ett sådant projekt, säger en av två bröder Olsson, Mattias.

Mera event

Liveside Event är ju som många känner till leverantör och partner vid olika former av evenemang medan bröderna Olsson vidgar sina vyer allt mera inom samma sektor – senast med en Oktoberfest i Karlstad.

En oktoberfest om än i mindre skala blir det också i Arvika till helgen när det första arrangemanget i tältet äger rum. Oktoberfesten sker både på Bryggan och i det nyuppsatta tältet allt medan Lasse Stefanz underhåller i samma tält.

– Tanken är att man ska kunna gå emellan, totalt tar vi in runt 1 000 stående personer i tältet vilka tillsammans kan bli upp emot 1 500 med de som är på Bryggan.

Stort vinterarrangemang

Den 21 november uppträder sedan Rydell & Quick i nämnda tält i hamnen, ett arrangemang som inte varit möjligt utan den utvidgning som nu sker av utrymmena.

– För stort för oss annars på vintern.

Att det reses ett större tält i Arvika hamn intill Olssons Brygga beror dock framför allt på de julshower som bröderna kommer att stå bakom, tre shower blir det i Arvika plus ytterligare shower i Sunne och Torsby. Julshowen går under namnet ”Glögg, glitter och rock´n´roll” och uppträder gör Top Cats, Kjell-Åke i Myra och Starboys.

– Det går mer och mer åt eventhållet. Grejorna blir större och större och då måste vi även finnas på andra orter för att få täckning för det. Dessutom tycker vi att vi är rätt bra på det här, konkurrenskraftiga.

Andraalternativ

Sett till Arvika hamn placeras tältet vid piren ”bakom” hamnmagasinen där Bryggan och tältet knyts samman med en tältgång så att hela arrangemanget sker inomhus. Sett till placering har olika platser i hamnområdet diskuterats – dessutom med ett större tält – men nu har Bröderna Olsson hittat rätt plats och format.

– Vyn här är unik, vi tror våra shower blir magiska.

Synkroniseringen sker i Arvika hamn där ett 15X40 meter stort tält sätts upp för kommande nöjesarrangemang i Olssonbrödernas regi men där Liveside Event står för själva tältet.

– Vi har diskuterat att göra något ihop i flera år, nu föll pusselbitarna på plats, och Arvika är ju en bra plats för ett sådant projekt, säger en av två bröder Olsson, Mattias.

Mera event

Liveside Event är ju som många känner till leverantör och partner vid olika former av evenemang medan bröderna Olsson vidgar sina vyer allt mera inom samma sektor – senast med en Oktoberfest i Karlstad.

En oktoberfest om än i mindre skala blir det också i Arvika till helgen när det första arrangemanget i tältet äger rum. Oktoberfesten sker både på Bryggan och i det nyuppsatta tältet allt medan Lasse Stefanz underhåller i samma tält.

– Tanken är att man ska kunna gå emellan, totalt tar vi in runt 1 000 stående personer i tältet vilka tillsammans kan bli upp emot 1 500 med de som är på Bryggan.

Stort vinterarrangemang

Den 21 november uppträder sedan Rydell & Quick i nämnda tält i hamnen, ett arrangemang som inte varit möjligt utan den utvidgning som nu sker av utrymmena.

– För stort för oss annars på vintern.

Att det reses ett större tält i Arvika hamn intill Olssons Brygga beror dock framför allt på de julshower som bröderna kommer att stå bakom, tre shower blir det i Arvika plus ytterligare shower i Sunne och Torsby. Julshowen går under namnet ”Glögg, glitter och rock´n´roll” och uppträder gör Top Cats, Kjell-Åke i Myra och Starboys.

– Det går mer och mer åt eventhållet. Grejorna blir större och större och då måste vi även finnas på andra orter för att få täckning för det. Dessutom tycker vi att vi är rätt bra på det här, konkurrenskraftiga.

Andraalternativ

Sett till Arvika hamn placeras tältet vid piren ”bakom” hamnmagasinen där Bryggan och tältet knyts samman med en tältgång så att hela arrangemanget sker inomhus. Sett till placering har olika platser i hamnområdet diskuterats – dessutom med ett större tält – men nu har Bröderna Olsson hittat rätt plats och format.

– Vyn här är unik, vi tror våra shower blir magiska.