2015-10-09 11:49

2015-10-09 12:21

"Tror inte hon behöver avgå"

ARVIKA: Lokala SD-ordföranden efter partikamratens blogginlägg

Hon delar inte partikamratens åsikter, men tror att Tove Birkeland Brandts blogginlägg bygger på rädslor och känslor som sprids i sociala medier.
Lokala SD-ordföranden Frida Hagström tror heller inte att partikamraten behöver avgå:
– Nej, jag kan inte se det.

Som Arvika Nyheter kunde avslöja på fredagen kallar Tove Birkeland Brandt, styrelseledamot i Sverigedemokraterna i Arvika, bland annat flyktingar för våldtäktsmän, välfärdsflyktingar och människor som ska utrota kristna. Åsikterna framkommer i ett blogginlägg som publicerades i slutet av september.

Inga svar

När NWT når Frida Hagström, ordförande för Sverigedemokraterna i Arvika, har hon ännu inte hunnit prata med partikamraten Tove Birkeland Brandt:

– Jag har sökt henne på telefon, men inte fått tag på henne. Vi har bara skrivit med varandra helt kort på Facebook. Jag kan inte säga att jag fick några direkta svar från henne, säger Frida Hagström.

Vad säger du om hennes påståenden i bloggen?

– Jag tror att det hon skrivit bygger mycket på de rädslor och känslor som sprids nu i sociala medier, till exempel Facebook. Många känner sig rädda och oroliga. Sen är det väldigt fel att dra en hel folkgrupp över samma kam.

– Som jag sagt tidigare är det här också helt hennes egna åsikter och inte partiets.

Men hon är ju politiskt aktiv – medlem och styrelseledamot i Sverigedemokraterna i Arvika – och det hon skriver om är ju i mångt och mycket politiska frågor. Blir hon inte då ganska starkt förknippad med Sverigedemokraterna?

– Fast samtidigt sitter hon inte i kommunfullmäktige eller har andra politiska uppdrag.

Delar du hennes åsikter?

– Nej, jag kan inte se... jag tror något litet, eller nej: det blir fel om det trycks i tidningen. Det är så svårt att svara på sådana här frågor. Så nej, jag delar inte hennes åsikter.

Kan Tove Birkland Brand sitta kvar på sitt uppdrag efter det här?

– Det tror jag, efter samtal.

Som Arvika Nyheter kunde avslöja på fredagen kallar Tove Birkeland Brandt, styrelseledamot i Sverigedemokraterna i Arvika, bland annat flyktingar för våldtäktsmän, välfärdsflyktingar och människor som ska utrota kristna. Åsikterna framkommer i ett blogginlägg som publicerades i slutet av september.

Inga svar

När NWT når Frida Hagström, ordförande för Sverigedemokraterna i Arvika, har hon ännu inte hunnit prata med partikamraten Tove Birkeland Brandt:

– Jag har sökt henne på telefon, men inte fått tag på henne. Vi har bara skrivit med varandra helt kort på Facebook. Jag kan inte säga att jag fick några direkta svar från henne, säger Frida Hagström.

Vad säger du om hennes påståenden i bloggen?

– Jag tror att det hon skrivit bygger mycket på de rädslor och känslor som sprids nu i sociala medier, till exempel Facebook. Många känner sig rädda och oroliga. Sen är det väldigt fel att dra en hel folkgrupp över samma kam.

– Som jag sagt tidigare är det här också helt hennes egna åsikter och inte partiets.

Men hon är ju politiskt aktiv – medlem och styrelseledamot i Sverigedemokraterna i Arvika – och det hon skriver om är ju i mångt och mycket politiska frågor. Blir hon inte då ganska starkt förknippad med Sverigedemokraterna?

– Fast samtidigt sitter hon inte i kommunfullmäktige eller har andra politiska uppdrag.

Delar du hennes åsikter?

– Nej, jag kan inte se... jag tror något litet, eller nej: det blir fel om det trycks i tidningen. Det är så svårt att svara på sådana här frågor. Så nej, jag delar inte hennes åsikter.

Kan Tove Birkland Brand sitta kvar på sitt uppdrag efter det här?

– Det tror jag, efter samtal.