2015-10-09 14:01

2015-10-09 14:51

"Klart olämpligt att uttrycka sig så"

VÄRMLAND: Runar Filper om SD-bloggerskan

– Som jag förstår det kommer hon med generella påståenden som inte bygger på fakta. Det är klart olämpligt att uttrycka sig så, säger SD:s distriktsordförande Runar Filper om partikamraten Tove Birkeland Brandts blogginlägg.

När NWT når Runar Filper har han själv inte hunnit läsa blogginlägget, men efter att ha fått stora delar uppläst för sig är han tydlig med sin åsikt:

– Det du läser upp låter helt klart olämpligt. Det finns många olika sätt att uttrycka sig på, läsare kan förstå vad som menas utan att komma med generella påståenden och uttryck. I det här fallet försöker hon väl förmedla olika rädslor som finns, och det kan man göra på ett helt annat vis.

Anser du att hon kan ha kvar sitt uppdrag som styrelseledamot?

– Hon sitter vad jag förstår inte i kommunfullmäktige eller har andra politiska uppdrag, men samtidigt representerar hon partiet i någon mening. Oavsett är det olämpligt att föra sig i text, ord och handling på det viset, säger Runar Filper.

– Jag ska prata med Tove, framför allt, men kanske även med den lokala föreningen.

När NWT når Runar Filper har han själv inte hunnit läsa blogginlägget, men efter att ha fått stora delar uppläst för sig är han tydlig med sin åsikt:

– Det du läser upp låter helt klart olämpligt. Det finns många olika sätt att uttrycka sig på, läsare kan förstå vad som menas utan att komma med generella påståenden och uttryck. I det här fallet försöker hon väl förmedla olika rädslor som finns, och det kan man göra på ett helt annat vis.

Anser du att hon kan ha kvar sitt uppdrag som styrelseledamot?

– Hon sitter vad jag förstår inte i kommunfullmäktige eller har andra politiska uppdrag, men samtidigt representerar hon partiet i någon mening. Oavsett är det olämpligt att föra sig i text, ord och handling på det viset, säger Runar Filper.

– Jag ska prata med Tove, framför allt, men kanske även med den lokala föreningen.