2015-10-07 06:00

2015-10-07 06:00

Josef vann för tredje året

JÄRNSKOG: Lantbruksdag med plöjningstävling

I strålande oktobersol hade många besökare hittat vägen till hembygdsgården i Hajom, Järnskog. Framförallt ville publiken se de duktiga plöjarna. Tävlingen var som vanligt uppdelad i tre klasser; seniorer, juniorer och veteraner. Sex ekipage var med och vände jorden ordentligt på Kalle Sjöstedts mark och i första hand var det tiltornas rakhet, djup och renhet som gällde.

Två 14-åriga ungdomar plöjde i juniorklassen där Josef Sjöstedt, Hajom, vann för tredje året i rad och därmed tog hem vandringspokalen för gott. Kompisen Anton Myrvold, Söpple, plöjde för andra året.

Bäst i seniorklassen lyckades Erik Bäcklin, Gunnarskog, strax före Lennart Lilja, Rudsgården och Henrik Carlsson, Bäckevarv. Ifjol blev Bäcklin tvåa, så han har plöjt upp sig.

I veteranklassen deltog endast ett ekipage, Jan ”Bomben” Andersson från Holmedal med en Fordson Super Major från 1964.

På plats i det vackra höstvädret fanns också flera maskin- och skogsfirmor, som hade ett stort utbud för landsbygdens folk. Likaså kunde besökarna handla närproducerade grönsaker, svamp och sylt, äta grillmat och fika med hembakat bröd ute i solen.

Arrangörer var Jösse och Nordmarkens Gille, domare var Per Jonsson, Ronny Yngvesson och Bengt Nilsson. Ordförande i Nordmarkens Gille, John Badh, tackade alla involverade för en trevlig och intressant dag.

Två 14-åriga ungdomar plöjde i juniorklassen där Josef Sjöstedt, Hajom, vann för tredje året i rad och därmed tog hem vandringspokalen för gott. Kompisen Anton Myrvold, Söpple, plöjde för andra året.

Bäst i seniorklassen lyckades Erik Bäcklin, Gunnarskog, strax före Lennart Lilja, Rudsgården och Henrik Carlsson, Bäckevarv. Ifjol blev Bäcklin tvåa, så han har plöjt upp sig.

I veteranklassen deltog endast ett ekipage, Jan ”Bomben” Andersson från Holmedal med en Fordson Super Major från 1964.

På plats i det vackra höstvädret fanns också flera maskin- och skogsfirmor, som hade ett stort utbud för landsbygdens folk. Likaså kunde besökarna handla närproducerade grönsaker, svamp och sylt, äta grillmat och fika med hembakat bröd ute i solen.

Arrangörer var Jösse och Nordmarkens Gille, domare var Per Jonsson, Ronny Yngvesson och Bengt Nilsson. Ordförande i Nordmarkens Gille, John Badh, tackade alla involverade för en trevlig och intressant dag.