2015-09-24 14:34

2015-09-24 14:34

Tullare stoppade misstänkta

EDA: Följde efter fordon

På onsdagens förmiddag tog tullpersonal i Eda upp jakten på en bil som kom körande från Sverige mot Norge. Strax innan tullstationen bestämde sig en bil för att vända om och tullpersonal körde efter bilen som stoppades i Eda Glasbruk.

Bilen och föraren medtogs för kontroll. Inget smuggelgodshittades, men föraren var en man som två gånger inom loppet av en månad tidigare stoppats av tullen. Vid dessa tillfällen hade han rapporterats för rattfylleri och vid ett tillfälle ringa narkotikasmuggling. Den misstänkte saknar också körkort, varför polisen kopplades in och rapporterade honom för olovlig körning.

På kvällen samma dag gjorde ytterligare en bil helomvändning på väg in i Sverige från norska sidan. Tullens personal följde efter bilen med ljud- och ljussignal. Trots detta körde bilen vidare, men i Magnor tog det stopp då ytterligare en tullbil placerat sig där. I bilen färdades två män. Föraren misstänktes vara påverkad av droger och saknade körkort. Denne man omhändertogs av norsk polis. Passageraren försattes på fri fot efter kontroll.

Bilen och föraren medtogs för kontroll. Inget smuggelgodshittades, men föraren var en man som två gånger inom loppet av en månad tidigare stoppats av tullen. Vid dessa tillfällen hade han rapporterats för rattfylleri och vid ett tillfälle ringa narkotikasmuggling. Den misstänkte saknar också körkort, varför polisen kopplades in och rapporterade honom för olovlig körning.

På kvällen samma dag gjorde ytterligare en bil helomvändning på väg in i Sverige från norska sidan. Tullens personal följde efter bilen med ljud- och ljussignal. Trots detta körde bilen vidare, men i Magnor tog det stopp då ytterligare en tullbil placerat sig där. I bilen färdades två män. Föraren misstänktes vara påverkad av droger och saknade körkort. Denne man omhändertogs av norsk polis. Passageraren försattes på fri fot efter kontroll.