2015-09-20 11:48

2015-09-20 11:48

Måste säkra dammarna

LENUNGSHAMMAR

I torsdags kväll hörde en person av sig och var kritisk till att Arvika kraft öppnat dammluckorna i Lenungshammar, vilket medförde att bryggor och båtar slitits loss. Thomas Malmsted vd för Arvika kraft bemöter kritiken:

– Som alla märkt så har vi den senaste tiden fått mycket nederbörd på kort tid, lokalt cirka 80 millimeter på ett dygn. Vår uppgift i detta läge är att säkra dammar, anläggningar med mera som riskerar att ta skada av höga vattennivåer och av höga vattenflöden. I Lenungshammar var vi tvungna att släppa cirka 4-5 kubikmeter per sekund vid detta tillfälle. Vi har tillstånd att släppa cirka 15 kubikmeter per sekund, säger han och påpekar att det inte var ett handhavandefel som orsakade skador på båtar och bryggor.

Arvika kraft kommer inom kort att träffa representanter för de som anser sig drabbade och föra en öppen diskussion om bland annat ansvar.

I torsdags kväll hörde en person av sig och var kritisk till att Arvika kraft öppnat dammluckorna i Lenungshammar, vilket medförde att bryggor och båtar slitits loss. Thomas Malmsted vd för Arvika kraft bemöter kritiken:

– Som alla märkt så har vi den senaste tiden fått mycket nederbörd på kort tid, lokalt cirka 80 millimeter på ett dygn. Vår uppgift i detta läge är att säkra dammar, anläggningar med mera som riskerar att ta skada av höga vattennivåer och av höga vattenflöden. I Lenungshammar var vi tvungna att släppa cirka 4-5 kubikmeter per sekund vid detta tillfälle. Vi har tillstånd att släppa cirka 15 kubikmeter per sekund, säger han och påpekar att det inte var ett handhavandefel som orsakade skador på båtar och bryggor.

Arvika kraft kommer inom kort att träffa representanter för de som anser sig drabbade och föra en öppen diskussion om bland annat ansvar.