2015-09-18 09:00

2015-09-18 09:30

En hyllning till Stikkan Andersson

ARVIKA: Lill-Babs gästar Ingesund

Studenter vid Ingesunds musikhögskola ger på lördag en hyllningskonsert tillägnad Stikkan Andersson. Medverkar gör bland annat ”Lill-Babs” som han skrev låten ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran” till och som bidrog till hans stora genombrott.

Låtskrivaren, musikproducenten och skivbolagsdirektören Stikkan Andersson, som dog i mitten på 1990-talet, gick i sin ungdom en gång på musikhögskolan i Arvika.

Stikkan Andersson samarbetade med en lång rad artister, bland annat ABBA, under sin karriär.

Kopplingen mellan Ingesund och Stikkan Andersson har också lett till att studenter från musikhögskolan medverkat i festligheterna i samband med att Polarpriset delats ut. Ett internationellt musikpris som instiftades av Stikkan Andersson.

Under lördagens konsert blir det en musikalisk hyllning till Stikkan Andersson med ett urval av hans låtar, arrangerade och framförda av musikhögskolans studenter tillsammans med Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Det blir allt från schlagers som ”Klas-Göran...” till ABBA-låtar.

Låtskrivaren, musikproducenten och skivbolagsdirektören Stikkan Andersson, som dog i mitten på 1990-talet, gick i sin ungdom en gång på musikhögskolan i Arvika.

Stikkan Andersson samarbetade med en lång rad artister, bland annat ABBA, under sin karriär.

Kopplingen mellan Ingesund och Stikkan Andersson har också lett till att studenter från musikhögskolan medverkat i festligheterna i samband med att Polarpriset delats ut. Ett internationellt musikpris som instiftades av Stikkan Andersson.

Under lördagens konsert blir det en musikalisk hyllning till Stikkan Andersson med ett urval av hans låtar, arrangerade och framförda av musikhögskolans studenter tillsammans med Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Det blir allt från schlagers som ”Klas-Göran...” till ABBA-låtar.