2015-07-02 11:02

2015-07-02 11:03

Varför är du i Almedalen?

Hans Nilsson, kommunalråd i Eda.

– För att få nya idéer på vad man kan göra. Det finns så mycket kunskap att hämta här, många andra kommuner som delar med sig av hur de jobbar.

Vilka idéer har du fått hittills?

– Igår var jag på sex seminarier, ett väldigt intressant om hemtjänsten. Det var ett område i Sundsvall kommun som har gjort det väldigt bra på ett annorlunda sätt. Den rapporten tar jag med mig hem till Eda.

Andra planer?

– Jag ska på ett seminarium om fiberutbyggnad, ett om kvalitet inom äldreomsorgen och ett om landsbygdens utveckling.

Vilka mål hade du med att åka?

– Det som är unikt med Almedalen är att alla finns här, så man kan prata med vem som helst. Jag ska till exempel försöka träffa Riksantikvarien och bjuda honom till Morokulien. Fredsmonumentet behöver renoveras. Det är ett nationalmonument som svenska och norska staten ska stå för.

Hur mycket kostar det Eda kommun?

– Det är verkligen lågpris. Jag campar så Eda får verkligen valuta för pengarna på det jag snappar upp här. Kostnaden motsvarar en tvådagarskurs.

– För att få nya idéer på vad man kan göra. Det finns så mycket kunskap att hämta här, många andra kommuner som delar med sig av hur de jobbar.

Vilka idéer har du fått hittills?

– Igår var jag på sex seminarier, ett väldigt intressant om hemtjänsten. Det var ett område i Sundsvall kommun som har gjort det väldigt bra på ett annorlunda sätt. Den rapporten tar jag med mig hem till Eda.

Andra planer?

– Jag ska på ett seminarium om fiberutbyggnad, ett om kvalitet inom äldreomsorgen och ett om landsbygdens utveckling.

Vilka mål hade du med att åka?

– Det som är unikt med Almedalen är att alla finns här, så man kan prata med vem som helst. Jag ska till exempel försöka träffa Riksantikvarien och bjuda honom till Morokulien. Fredsmonumentet behöver renoveras. Det är ett nationalmonument som svenska och norska staten ska stå för.

Hur mycket kostar det Eda kommun?

– Det är verkligen lågpris. Jag campar så Eda får verkligen valuta för pengarna på det jag snappar upp här. Kostnaden motsvarar en tvådagarskurs.