2015-07-01 11:10

2015-07-01 11:27

Swemodule får nya ägare

ARVIKA/HILLRINGSBERG

Solmodulstillverkarna Swemodule i Hillringsberg är på väg att få nya ägare efter sin ansökan om konkurs i mars månad. Just nu slutförhandlar de nya ägarna med konkursförvaltaren, advokat Peter Rimo, Westra Wermlands Sparbank och Arvika kommun.

– Vi har ännu inte skrivit under avtalet men just nu kan jag inte se något som skulle kunna stoppa det här, säger Peter Rimo.

Anläggningen i Hillringsberg har i dag körts i gång igen efter att ha stått stilla en tid, i morgon torsdag klockan 10.00 kommer de anställda att få en allmän information, vid lunchtid i morgon kommer affären att slutföras hos Peter Rimo innan en presskonferens hålls klockan 15.00, även det i morgon torsdag.

Exakt hur många som får fortsätta att arbeta på Swemodule är oklart i skrivande stund. Vid ansökan om konkurs i mars hade företaget drygt 40 anställda.

Solmodulstillverkarna Swemodule i Hillringsberg är på väg att få nya ägare efter sin ansökan om konkurs i mars månad. Just nu slutförhandlar de nya ägarna med konkursförvaltaren, advokat Peter Rimo, Westra Wermlands Sparbank och Arvika kommun.

– Vi har ännu inte skrivit under avtalet men just nu kan jag inte se något som skulle kunna stoppa det här, säger Peter Rimo.

Anläggningen i Hillringsberg har i dag körts i gång igen efter att ha stått stilla en tid, i morgon torsdag klockan 10.00 kommer de anställda att få en allmän information, vid lunchtid i morgon kommer affären att slutföras hos Peter Rimo innan en presskonferens hålls klockan 15.00, även det i morgon torsdag.

Exakt hur många som får fortsätta att arbeta på Swemodule är oklart i skrivande stund. Vid ansökan om konkurs i mars hade företaget drygt 40 anställda.