2015-06-29 06:00

2015-06-29 06:00

Lyckad mässa avslutades med rally

BRUNSKOG: Hantverk och fordon drog folk

3 000 besökare hade hittat ut till hantverksmässan i Brunskog på söndagens förmiddag och därmed var förra årets besökssiffra slagen med råge, långt innan mässan avslutats. Många utställare och spännande programpunkter, lockade stor publik.

Hantverksmässan i Brunskog, som inleddes i fredags blev en riktig publikmagnet i år.

– Sen ifjol har vi 800 fler besökare nu, berättade Maria Bylund som höll i trådarna under mässan.

– Vi har ju haft tur med vädret, konstaterade hon glatt.

Program som lockade

Trollkarlen Simon Söderqvist och Lasse Anrells föredrag om pelargoner var uppskattade programpunkter under lördagen och inte minst mässans modevisning, som i år också förutom kläder plockade med saker från övriga utställare på området.

På lördagens kväll ordnades festligheter med buffé för alla utställare och funktionärer. Då delades omröstningspriser ut till bästa utställare. Folkets röst fick Östanå fårgård, från Mellerud för sina skinnprodukter. I kategorin Hård slöjd utsågs Göte Erikssons borstbinderi från Arvika till vinnare och i mjuk slöjd prisades Majas textil och design från Delsbo, för vackert uppsydda linnekläder.

92 till start

På söndagen kördes dessutom Brunskogsrallyt med start och mål på Skutboudden, vilket säkert lockade en del publik, som ville få en titt på gamla motorcyklar och mopeder. 92 stycken kom till start och körde långa eller korta sträckan över Mangskog. Under resans gång var det tipspromenad och andra tävlingsmoment och priser delades ut i alla fyra klasser.

– Många tyckte det var perfekt väder att köra i, lagom varmt och inget regn, berättar tävlingsledare Conny Nilsson.

Den äldsta motorcykeln som genomförde loppet var från 1921. Brunskogsrallyt är den andra delsträckan i Wermlandsklassikern som kördes på Hammarö i lördags och i Brunskog på söndagen.

Hantverksmässan i Brunskog, som inleddes i fredags blev en riktig publikmagnet i år.

– Sen ifjol har vi 800 fler besökare nu, berättade Maria Bylund som höll i trådarna under mässan.

– Vi har ju haft tur med vädret, konstaterade hon glatt.

Program som lockade

Trollkarlen Simon Söderqvist och Lasse Anrells föredrag om pelargoner var uppskattade programpunkter under lördagen och inte minst mässans modevisning, som i år också förutom kläder plockade med saker från övriga utställare på området.

På lördagens kväll ordnades festligheter med buffé för alla utställare och funktionärer. Då delades omröstningspriser ut till bästa utställare. Folkets röst fick Östanå fårgård, från Mellerud för sina skinnprodukter. I kategorin Hård slöjd utsågs Göte Erikssons borstbinderi från Arvika till vinnare och i mjuk slöjd prisades Majas textil och design från Delsbo, för vackert uppsydda linnekläder.

92 till start

På söndagen kördes dessutom Brunskogsrallyt med start och mål på Skutboudden, vilket säkert lockade en del publik, som ville få en titt på gamla motorcyklar och mopeder. 92 stycken kom till start och körde långa eller korta sträckan över Mangskog. Under resans gång var det tipspromenad och andra tävlingsmoment och priser delades ut i alla fyra klasser.

– Många tyckte det var perfekt väder att köra i, lagom varmt och inget regn, berättar tävlingsledare Conny Nilsson.

Den äldsta motorcykeln som genomförde loppet var från 1921. Brunskogsrallyt är den andra delsträckan i Wermlandsklassikern som kördes på Hammarö i lördags och i Brunskog på söndagen.