2015-06-18 16:32

2015-06-18 16:32

Vill ge jobb i stället för tiggeri

ARVIKA

I ett medborgarförslag till Arvika kommun föreslår Randi Haug att kommunen ska organisera de migranter som tigger pengar i staden och istället ge dem jobb.

Hon menar att vi borde inspireras av Mariefred, där flera privatpersoner organiserat tiggarna. Där handlar det om att på loppis sälja saker som samlats in, att göra enklare trädgårdsarbeten, fönsterputs och städning. Haug hänvisar till en artikel i DN där några av deltagarna i projektet säger att de är nöjda och att det känns väldigt bra att göra rätt för sina pengar.

Hon menar att vi borde inspireras av Mariefred, där flera privatpersoner organiserat tiggarna. Där handlar det om att på loppis sälja saker som samlats in, att göra enklare trädgårdsarbeten, fönsterputs och städning. Haug hänvisar till en artikel i DN där några av deltagarna i projektet säger att de är nöjda och att det känns väldigt bra att göra rätt för sina pengar.