2015-06-18 16:01

2015-06-18 16:01

Den invigningen gick ju som en dans

ARVIKA: Perfekta in i nya lokaler

Invigningen av Perfektas lokaler på södra Viks industriområde gick som en dans.

Landshövding Kenneth Johansson inte bara invigde Perfektas nya lokalisering till Vik, han trivdes dessutom i dansens virvlar när han och Almi Värmlands vd, Anna Lundmark Lundbergh, buggade taktfast och skickligt till tonerna av invigningsunderhållarna Perry band.

Ja, Johansson imponerade på dansgolvet på samma sätt som han imponerades av Perfekta.

– Det måste kännas bra för Åke Lindeberg och personalen att man nu har lokaler att expandera i. Och vi behöver riktiga entreprenörer som Lindeberg, de som törs och orkar gå i bräschen för utveckling. Det är ju genom företagen vi skapar jobb och får de resurser vi behöver för att alla ska kunna må bra.

Nya möjligheter

Lindeberg, vd och ägare till Perfekta, fick beröm från många håll denna högtidsdag, han fick lovord även från styrelsemedlemmen Bengt Gustafsson, kommunalrådet Peter Söderström (S), Gunnar Tidemand, Westra Wermlands Sparbank, nämnda Anna Lundmark Lundbergh och Kjell Ericsson, Årjäng.

– Lokalerna bäddar för nya möjligheter. Utvecklingen företaget haft har dock inte varit utan svett, möda och även kanske tårar för Åke och personalen, säger Gustafsson.

Stormigt

Perfekta har gått igenom både högkonjunktur och stålbad av värsta sort. Lågkonjunkturen 2008/2009 var en av de tuffare perioderna företaget haft. Med järnvilja, kunskap och samarbete med myndigheter/bank har dock stormarna ridits ut.

Företagets historia började annars 1954 som ett gjuteri på Rosendal via en avknoppning från Thermiaverken. 1969 flyttade man till de lokaler i Jössefors man nu lämnar. 1993 infann sig en annan lågkonjunktur då gjuteriet fick läggas ner men där bearbetningen kunde drivas vidare.

Saab

2004 inföll ytterligare en svacka då Saab lämnade företaget för produkter i Kina och USA samtidigt som Perfekta hade storinvesterat.

– Nedgångarna har stärkt oss och den personal vi har är duktiga och engagerade. Personalen är en av Perfektas framgångsfaktorer, säger Åke Lindeberg. Nu ska vi fortsätta att förbättra bearbetningen, vi ska ut på nya marknader och vi ska anta nya utmaningar.

Glädje

Tillsammans med Värmlands dansanta landshövding klippte sedan Lindeberg bandet med fast hand.

– Det är med glädje man tagit sig hit, säger Kenneth Johansson.

Landshövding Kenneth Johansson inte bara invigde Perfektas nya lokalisering till Vik, han trivdes dessutom i dansens virvlar när han och Almi Värmlands vd, Anna Lundmark Lundbergh, buggade taktfast och skickligt till tonerna av invigningsunderhållarna Perry band.

Ja, Johansson imponerade på dansgolvet på samma sätt som han imponerades av Perfekta.

– Det måste kännas bra för Åke Lindeberg och personalen att man nu har lokaler att expandera i. Och vi behöver riktiga entreprenörer som Lindeberg, de som törs och orkar gå i bräschen för utveckling. Det är ju genom företagen vi skapar jobb och får de resurser vi behöver för att alla ska kunna må bra.

Nya möjligheter

Lindeberg, vd och ägare till Perfekta, fick beröm från många håll denna högtidsdag, han fick lovord även från styrelsemedlemmen Bengt Gustafsson, kommunalrådet Peter Söderström (S), Gunnar Tidemand, Westra Wermlands Sparbank, nämnda Anna Lundmark Lundbergh och Kjell Ericsson, Årjäng.

– Lokalerna bäddar för nya möjligheter. Utvecklingen företaget haft har dock inte varit utan svett, möda och även kanske tårar för Åke och personalen, säger Gustafsson.

Stormigt

Perfekta har gått igenom både högkonjunktur och stålbad av värsta sort. Lågkonjunkturen 2008/2009 var en av de tuffare perioderna företaget haft. Med järnvilja, kunskap och samarbete med myndigheter/bank har dock stormarna ridits ut.

Företagets historia började annars 1954 som ett gjuteri på Rosendal via en avknoppning från Thermiaverken. 1969 flyttade man till de lokaler i Jössefors man nu lämnar. 1993 infann sig en annan lågkonjunktur då gjuteriet fick läggas ner men där bearbetningen kunde drivas vidare.

Saab

2004 inföll ytterligare en svacka då Saab lämnade företaget för produkter i Kina och USA samtidigt som Perfekta hade storinvesterat.

– Nedgångarna har stärkt oss och den personal vi har är duktiga och engagerade. Personalen är en av Perfektas framgångsfaktorer, säger Åke Lindeberg. Nu ska vi fortsätta att förbättra bearbetningen, vi ska ut på nya marknader och vi ska anta nya utmaningar.

Glädje

Tillsammans med Värmlands dansanta landshövding klippte sedan Lindeberg bandet med fast hand.

– Det är med glädje man tagit sig hit, säger Kenneth Johansson.