2015-06-15 06:00

2015-06-15 06:00

Älskat färdmedel i fokus

ARVIKA: Lång rad av cyklar presenterades på Såguddens dag

Såguddens dag firades på söndagen. Den här gången med cyklar i fokus. Det bjöds bland annat på cykelkavalkad med representanter ända från höghjulingen som kom i slutet av 1800-talet, fram till moderna påfund som liggcykel och monterbara cyklar.

Invigningen höll nästan på att regna bort, men en liten tapper skara trotsade vädret och var på plats i god tid för att lyssna på Stadsmusikkårens mässingssextett och deltog till och med i allsång innan det var dags för Arvikas kommunalråd Peter Söderström (S) att invigningstala. Det gjorde han efter att ha kommit farande på sin egen trotjänare som han haft sedan slutet av 1990-talet. Peter Söderström konstaterade att det finns en hel massa olika varianter av och användningsområden för detta miljövänliga färdmedel. Han avslutade med att berätta om kommunens visioner om Arvika som cykelstad.

Därpå visades just en hel massa cykelvarianter upp i en brokig kavalkad med cyklar från 1800-talet fram till nu. Alla framförda av statister i tidsenliga kläder och med Margareta Troell och Birgit Zetterberg som guider.

Under dagen arrangerades det också cykeljakt för barn och cykelprovning genom Järnskogs handel. Och till mångas glädje flyttade 4H-djuren tillbaka till Sågudden.

Invigningen höll nästan på att regna bort, men en liten tapper skara trotsade vädret och var på plats i god tid för att lyssna på Stadsmusikkårens mässingssextett och deltog till och med i allsång innan det var dags för Arvikas kommunalråd Peter Söderström (S) att invigningstala. Det gjorde han efter att ha kommit farande på sin egen trotjänare som han haft sedan slutet av 1990-talet. Peter Söderström konstaterade att det finns en hel massa olika varianter av och användningsområden för detta miljövänliga färdmedel. Han avslutade med att berätta om kommunens visioner om Arvika som cykelstad.

Därpå visades just en hel massa cykelvarianter upp i en brokig kavalkad med cyklar från 1800-talet fram till nu. Alla framförda av statister i tidsenliga kläder och med Margareta Troell och Birgit Zetterberg som guider.

Under dagen arrangerades det också cykeljakt för barn och cykelprovning genom Järnskogs handel. Och till mångas glädje flyttade 4H-djuren tillbaka till Sågudden.