2015-06-03 16:48

2015-06-03 16:48

Sara vet vad som säljer

ARVIKA: Fick hjälp med butiksinredning

Tack vare en butikskommunikatör under utbildning, har företaget Kappan i Arvika fått sina skyltfönster omgjorda och en plan för hur butiken kan förändras. Sara Andersson har lagt ned 120 timmar på arbete med butikens utformning och i augusti tävlar hon i yrkes-VM i Sao Paulo, Brasilien.

Sara Andersson, från Stöllet, läser till butikskommunikatör under två år på Entreprenörsskolan i Leksand. När hon skulle göra sitt examensarbete fick hon kontakt med Eva-Lena Wihk på Kappan, som välkomnade henne till butiken. Resultatet av examensarbetet blev helt omskyltade skyltfönster samt en åtgärdslista på hur butiken skulle kunna förbättras.

– Det finns vissa saker som man ska tänka på i en butik, hur man bygger upp en butik, som man utgår ifrån. Det utgår ifrån hur forskning visar att man säljer bäst och så vidare. Eva-Lena och butikspersonalen kommer bygga om butiken utefter vad jag gett dem för tips så förhoppningsvis kan jag åka dit om några månader och se förändringen, säger Sara Andersson, dessutom, berättar hon, har skyltfönstren väckt uppmärksamhet och personalen har fått mycket positiv respons på dem.

Men just nu laddar du för en stor tävling också?

– Ja precis! Jag ska vara med på yrkes-VM i Sao Paulo i augusti, så då tränar jag inför det. I det ingår att man ska göra ett skyltfönster, därför har det varit jättebra för mig att få vara på Kappan och träna på det

På tävlingen bygger de tävlande upp ett helt nytt fönster, de får ett tema, material och samma förutsättningar, att bygga upp ett skyltfönster utifrån.

– Jag är den enda från Värmland som är med i yrkeslandslaget, vi är ett helt lag, 29 stycken som tävlar i olika yrken, det är rörmokare, florister, snickare och murare. Alla yrken är representerade i den här tävlingen så det är stort.

För Eva-Lena Wihk på Kappan var Saras insats en bra resurs för butiken och dess personal, som nu fått upp ögonen för hur man med enkla medel kan förbättra butiken.

– Jag är jätteimponerad, säger hon, som nu har ett helt kompendium med förslag på åtgärder, inköpslistor över material och så vidare.

– Jag tycker att det är ett bra exempel att visa på hur ett utbyte mellan företag och en utbildning kan se ut. Man skulle kunna jobba mycket mer så! säger Eva-Lena Wihk.

Sara Andersson, från Stöllet, läser till butikskommunikatör under två år på Entreprenörsskolan i Leksand. När hon skulle göra sitt examensarbete fick hon kontakt med Eva-Lena Wihk på Kappan, som välkomnade henne till butiken. Resultatet av examensarbetet blev helt omskyltade skyltfönster samt en åtgärdslista på hur butiken skulle kunna förbättras.

– Det finns vissa saker som man ska tänka på i en butik, hur man bygger upp en butik, som man utgår ifrån. Det utgår ifrån hur forskning visar att man säljer bäst och så vidare. Eva-Lena och butikspersonalen kommer bygga om butiken utefter vad jag gett dem för tips så förhoppningsvis kan jag åka dit om några månader och se förändringen, säger Sara Andersson, dessutom, berättar hon, har skyltfönstren väckt uppmärksamhet och personalen har fått mycket positiv respons på dem.

Men just nu laddar du för en stor tävling också?

– Ja precis! Jag ska vara med på yrkes-VM i Sao Paulo i augusti, så då tränar jag inför det. I det ingår att man ska göra ett skyltfönster, därför har det varit jättebra för mig att få vara på Kappan och träna på det

På tävlingen bygger de tävlande upp ett helt nytt fönster, de får ett tema, material och samma förutsättningar, att bygga upp ett skyltfönster utifrån.

– Jag är den enda från Värmland som är med i yrkeslandslaget, vi är ett helt lag, 29 stycken som tävlar i olika yrken, det är rörmokare, florister, snickare och murare. Alla yrken är representerade i den här tävlingen så det är stort.

För Eva-Lena Wihk på Kappan var Saras insats en bra resurs för butiken och dess personal, som nu fått upp ögonen för hur man med enkla medel kan förbättra butiken.

– Jag är jätteimponerad, säger hon, som nu har ett helt kompendium med förslag på åtgärder, inköpslistor över material och så vidare.

– Jag tycker att det är ett bra exempel att visa på hur ett utbyte mellan företag och en utbildning kan se ut. Man skulle kunna jobba mycket mer så! säger Eva-Lena Wihk.