2015-05-25 18:46

2015-05-25 18:46

Utställning summerar projekt

ARVIKA: Tove Jansson har inspirerat under året

På måndagseftermiddagen hölls vernissage på Galleri 39 i Arvika. Nu summeras projektet Arvika läser och många har engagerats och deltagit i aktiviteter, som nu visas upp på en utställning med bilder, skulptur, film och berättelser.

”Arvika läser Tove Jansson” är ett årslångt projekt som nu går mot sitt slut. I morgon, tisdag, arrangeras en heldagskonferens med syftet att blicka framåt för att läsfrämjandet ska kunna leva vidare i nya projekt.

På utställningen som nu öppnat på Galleri 39 ställs målningar ut av elever på Bildskolan Pilen, Rinnens skola har arbetat med fanfiction och kursen Konstnärligt skapande på Ingesunds folkhögskola har arbetat med tekningar, keramik, måleri och mycket mer.

– Det har varit många läsecirklar och mest aktiviteter för barn. Men det har också getts fortbildning till vuxna, som sen kommit barn till del, säger Mikael Johansson på Arvika bibliotek.

– Vi är jättenöjda, i och med att det här inte tar slut. Vi fortsätter ju läsfrämjandet, säger han.

Något han är väldigt nöjd med är bredden i projektet.

– Vi har verkligen jobbat med det vidgade textbegreppet: böcker, teater, film, skapande och berättande.

Utställningen pågår till den 30 maj.

”Arvika läser Tove Jansson” är ett årslångt projekt som nu går mot sitt slut. I morgon, tisdag, arrangeras en heldagskonferens med syftet att blicka framåt för att läsfrämjandet ska kunna leva vidare i nya projekt.

På utställningen som nu öppnat på Galleri 39 ställs målningar ut av elever på Bildskolan Pilen, Rinnens skola har arbetat med fanfiction och kursen Konstnärligt skapande på Ingesunds folkhögskola har arbetat med tekningar, keramik, måleri och mycket mer.

– Det har varit många läsecirklar och mest aktiviteter för barn. Men det har också getts fortbildning till vuxna, som sen kommit barn till del, säger Mikael Johansson på Arvika bibliotek.

– Vi är jättenöjda, i och med att det här inte tar slut. Vi fortsätter ju läsfrämjandet, säger han.

Något han är väldigt nöjd med är bredden i projektet.

– Vi har verkligen jobbat med det vidgade textbegreppet: böcker, teater, film, skapande och berättande.

Utställningen pågår till den 30 maj.