2015-05-15 15:16

2015-05-15 15:16

Många drogs till Mangskogen

MANGSKOG: Välbesökt dag vid Folkets hus

Dra ôt Mangskogen, som en gång i tiden var en nedlåtande benämning om denna måhända avsides bygd, var namnet på lördagens jätteaktivitet vid Folkets hus i Mangskog. Väldigt många hade lockats av uppmaningen och drog dit, trots, att det mycket gråkalla vädret inte var särskilt inbjudande. Det bor ca 600 personer i socknen och nästan lika många besökare räknades in under dagen.

Det var en dag fyllda av aktiviteter, underhållning och olika utställningar.

Dåtida skidor

OK Mangen instruerade i den moderna orienteringens konst, Jaktskytteklubben hade en skyttesimulator som lockade många att skjuta på älg eller lerduvor och Mangskogs Sportklubb anordnade en minikamp.

SK Skogarna hade en utställning med gammal skidutrustning.

Bland skidorna skymtade också en och annan gammal skidåkare. PRO bjöd ut oss på en tipspromenadvandring.

Kul för barnen

För barnen fanns det fiskdamm, ballongutdelning och själva hade skolbarnen en Loppis.

Mangskogs Fiberförening fanns på plats och lockade nya medlemmar, Hembygdsföreningen sålde böcker och CD, Röda Korset tog blodtrycket och lotter kunde man köpa lite varstans.

Många företagare med inriktning på skogsbruk visade upp maskiner och hur de fungerade. Det var flerträdsaggregat, skotare, griplastare med mera och självklart serverades kolbullar bland skogsmaskinerna.

Blandad musik

När vårdagens kyla blev alltför besvärlig gick folk in och fikade och lyssnade på ett rikt och varierat underhållningsprogram från scenen. Barnkören Non Stop, under ledning av Anna Tunström inledde med frejdig sångarglädje, Urban Andersson levererade tänkvärda verser med sedvanlig knorr och fick folk att både småle och tänka efter och Fredrik Toremark charmade publiken med sitt gitarrspel och sin sång.

Så tog Mangskogs Spelmanslag över och bjöd på äkta och levande folkmusik, Göran Bryntesson applåderades flitigt när han bland annat sjöng sin Värmlandstoppslåt Visvals till Dig med musikaliskt förstklassigt stöd av Alf Engström. Programmet avslutades med socknens eget rockband Too Late, som bjöd på spikrak rock’ n roll samt goa tolkningar av gamla kända hits.

Dagen avslutades med diverse utdelningar av priser och arrangerande föreningar med Folkets Husföreningen i spetsen kunde summera, trots det bistra vädret, en synnerligen lyckat dag.

Det var en dag fyllda av aktiviteter, underhållning och olika utställningar.

Dåtida skidor

OK Mangen instruerade i den moderna orienteringens konst, Jaktskytteklubben hade en skyttesimulator som lockade många att skjuta på älg eller lerduvor och Mangskogs Sportklubb anordnade en minikamp.

SK Skogarna hade en utställning med gammal skidutrustning.

Bland skidorna skymtade också en och annan gammal skidåkare. PRO bjöd ut oss på en tipspromenadvandring.

Kul för barnen

För barnen fanns det fiskdamm, ballongutdelning och själva hade skolbarnen en Loppis.

Mangskogs Fiberförening fanns på plats och lockade nya medlemmar, Hembygdsföreningen sålde böcker och CD, Röda Korset tog blodtrycket och lotter kunde man köpa lite varstans.

Många företagare med inriktning på skogsbruk visade upp maskiner och hur de fungerade. Det var flerträdsaggregat, skotare, griplastare med mera och självklart serverades kolbullar bland skogsmaskinerna.

Blandad musik

När vårdagens kyla blev alltför besvärlig gick folk in och fikade och lyssnade på ett rikt och varierat underhållningsprogram från scenen. Barnkören Non Stop, under ledning av Anna Tunström inledde med frejdig sångarglädje, Urban Andersson levererade tänkvärda verser med sedvanlig knorr och fick folk att både småle och tänka efter och Fredrik Toremark charmade publiken med sitt gitarrspel och sin sång.

Så tog Mangskogs Spelmanslag över och bjöd på äkta och levande folkmusik, Göran Bryntesson applåderades flitigt när han bland annat sjöng sin Värmlandstoppslåt Visvals till Dig med musikaliskt förstklassigt stöd av Alf Engström. Programmet avslutades med socknens eget rockband Too Late, som bjöd på spikrak rock’ n roll samt goa tolkningar av gamla kända hits.

Dagen avslutades med diverse utdelningar av priser och arrangerande föreningar med Folkets Husföreningen i spetsen kunde summera, trots det bistra vädret, en synnerligen lyckat dag.