2015-05-10 11:27

2015-05-10 11:27

Barnshow först ut i Folkets park

ARVIKA: Åmotfors presenterar spännande nöjesprogram

I veckan rivstartar Åmotfors Folkets park sin uppskattade sommarsäsong med en akrobatisk familjeföreställning signerad Cirkus Saga. Under juli återkommer förra årets Brollesuccé ”Rock n' Roll on Tour” och i augusti väntar dunderavslutning i form av stor loppis.

Nu på onsdag inleder Folkets park 2015 års säsong med ett barnprogram av Cirkus Saga, vilka stannar till i Åmotfors för att framföra den kärleksfulla varietéshowen ”Upp med fötterna!”. Under snart 10 år har de trollbundit publiken i Sverige, Europa, Indien och Argentina och kommer med en spektakulär blandning av finurliga tricks, hisnande jongleringskonst och galen, livsfarlig akrobatik att bjuda på en genusmedveten uppvisning där allt kan hända.

– Det verkar vara ett mycket intressant program i år, säger Sune Håkansson, ordförande i styrelsen Åmotfors Folkets park, och tillägger att även fyra yngre artister kommer att uppträda på den första barnshowen.

Under sommaren anordnas även ytterligare två arrangemang för den yngre publiken; ”Bagageresan” (29 juni), en familjeföreställning om att vara på flykt som lekfullt skildrar två barns olika livsvillkor och erfarenheter, samt ”Ankensteins monster” (14 augusti), en minimusikal för alla som är annorlunda och ibland känner sig lite ensamma.

– Det kända drar ju alltid mest folk, konstaterar Sune Håkansson. Förra året var ett av våra barnprogram den musikaliska föreställningen ”I Mumindalen” samt liksom nu två mer obekanta koncept.

Favorit i repris med Brolle

Folkets parks tillställningar vänder sig emellertid inte enbart till de minsta åhörarna. I juni anländer dansbandet Fernandoz (5 juni) och onsdagen före midsommar underhåller veteranorkestern Lill-Ingmars med en två timmar lång jubileumsshow. Varje kväll serveras besökarna dessutom varma smörgåsar, korv och kaffe.

Hur brukar stämningen vara på de här evenemangen?

– Den är alltid mycket god. När Brolle kom hit ifjol var det en fantastisk atmosfär, med lite raggarstuk sådär. Ungefär 1000 personer var här; hela samhället med både gamla och unga satt ute på gräset och hade det trevligt.

Norrlandsbördige Brolle återvänder efter den tidigare succén till Åmotfors den 11 juli med sin ”Rock n' Roll on Tour”, flankerad av de folkkära artisterna Nanne Grönvall och The Boppers. Festligheterna inkluderar vid detta tillfälle även försäljning av öl och hamburgare.

Magi, dans och loppis

Men sommaren i Åmotfors bjuder inte enbart på livaktig musik. I mitten på augusti dyker Carl-Einar Häckner upp med den magiska föreställningen ”Skärvor”, en fascinerande kombination av trolleri, monologer, poesi och en rejäl portion humor.

– Det lär bli en spännande kväll, förutspår Sune Håkansson. Carl-Einar Häckner är ju som han är.

Den 22 augusti blir det traditionell nonstopdans tillika avslutning på säsongens talrika danser, vilka enligt Sune Håkansson behövs för att tillgodose dem som önskar det.

Icke att förglömma är även de två årligen arrangerade loppmarknaderna som går av stapeln den 31 maj respektive 30 augusti, då hela Folkets Parks programutbud avslutas med stor loppis och kuriosamarknad mellan 10-16.

– Loppisen är en gammal tradition som pågått sedan många år tillbaka, berättar Sune Håkansson. De brukar vara väldigt populära och drar alltid mycket folk.

Nu på onsdag inleder Folkets park 2015 års säsong med ett barnprogram av Cirkus Saga, vilka stannar till i Åmotfors för att framföra den kärleksfulla varietéshowen ”Upp med fötterna!”. Under snart 10 år har de trollbundit publiken i Sverige, Europa, Indien och Argentina och kommer med en spektakulär blandning av finurliga tricks, hisnande jongleringskonst och galen, livsfarlig akrobatik att bjuda på en genusmedveten uppvisning där allt kan hända.

– Det verkar vara ett mycket intressant program i år, säger Sune Håkansson, ordförande i styrelsen Åmotfors Folkets park, och tillägger att även fyra yngre artister kommer att uppträda på den första barnshowen.

Under sommaren anordnas även ytterligare två arrangemang för den yngre publiken; ”Bagageresan” (29 juni), en familjeföreställning om att vara på flykt som lekfullt skildrar två barns olika livsvillkor och erfarenheter, samt ”Ankensteins monster” (14 augusti), en minimusikal för alla som är annorlunda och ibland känner sig lite ensamma.

– Det kända drar ju alltid mest folk, konstaterar Sune Håkansson. Förra året var ett av våra barnprogram den musikaliska föreställningen ”I Mumindalen” samt liksom nu två mer obekanta koncept.

Favorit i repris med Brolle

Folkets parks tillställningar vänder sig emellertid inte enbart till de minsta åhörarna. I juni anländer dansbandet Fernandoz (5 juni) och onsdagen före midsommar underhåller veteranorkestern Lill-Ingmars med en två timmar lång jubileumsshow. Varje kväll serveras besökarna dessutom varma smörgåsar, korv och kaffe.

Hur brukar stämningen vara på de här evenemangen?

– Den är alltid mycket god. När Brolle kom hit ifjol var det en fantastisk atmosfär, med lite raggarstuk sådär. Ungefär 1000 personer var här; hela samhället med både gamla och unga satt ute på gräset och hade det trevligt.

Norrlandsbördige Brolle återvänder efter den tidigare succén till Åmotfors den 11 juli med sin ”Rock n' Roll on Tour”, flankerad av de folkkära artisterna Nanne Grönvall och The Boppers. Festligheterna inkluderar vid detta tillfälle även försäljning av öl och hamburgare.

Magi, dans och loppis

Men sommaren i Åmotfors bjuder inte enbart på livaktig musik. I mitten på augusti dyker Carl-Einar Häckner upp med den magiska föreställningen ”Skärvor”, en fascinerande kombination av trolleri, monologer, poesi och en rejäl portion humor.

– Det lär bli en spännande kväll, förutspår Sune Håkansson. Carl-Einar Häckner är ju som han är.

Den 22 augusti blir det traditionell nonstopdans tillika avslutning på säsongens talrika danser, vilka enligt Sune Håkansson behövs för att tillgodose dem som önskar det.

Icke att förglömma är även de två årligen arrangerade loppmarknaderna som går av stapeln den 31 maj respektive 30 augusti, då hela Folkets Parks programutbud avslutas med stor loppis och kuriosamarknad mellan 10-16.

– Loppisen är en gammal tradition som pågått sedan många år tillbaka, berättar Sune Håkansson. De brukar vara väldigt populära och drar alltid mycket folk.