2015-04-21 10:57

2015-04-21 11:16

Arvika hetast i landet

ARVIKA

Under måndagen uppmättes 22,0 grader i Arvika i Värmland, vilket är årets hittills högsta temperaturnotering.

– Vi har varm luft som täcker landet, solen värmer på bra så här års så då kan vi nå sådana här höga temperaturer, säger meteorolog Marcus Sjöstedt på SMHI till nyhetsbyrån TT.

Under de närmsta dagarna kommer den södra halvan av landet fortsatt att bjudas på sol och värme, med temperaturer mellan 15 och 20 grader. I norr kommer ett lågtryck som passerar österut medföra lite ostadigare väder med regn eller blötsnö i fjällen och blåst på vissa håll.

– Vi har varm luft som täcker landet, solen värmer på bra så här års så då kan vi nå sådana här höga temperaturer, säger meteorolog Marcus Sjöstedt på SMHI till nyhetsbyrån TT.

Under de närmsta dagarna kommer den södra halvan av landet fortsatt att bjudas på sol och värme, med temperaturer mellan 15 och 20 grader. I norr kommer ett lågtryck som passerar österut medföra lite ostadigare väder med regn eller blötsnö i fjällen och blåst på vissa håll.