2015-04-20 11:26

2015-04-20 11:26

En vinst för miljön

ARVIKA: Klädbytardagen arrangerades runt om i landet

William Andersson och Lovisa Åström var två av modellerna under modevisningen med second handkläder på Ritz i Arvika i lördags.

Showen ingick i evenemanget Sveriges största klädbytardag som arrangerades av Naturskyddsföreningen och man visade kläder från barnklädesaffären Lilla Kråkan och Erikshjälpen. ”Vi vill visa att man kan klä sig snyggt med second handkläder”, berättade Linda Persson, Naturskyddsföreningen. Klädbytardagen går ut på att återanvända kläder i stället för att slänga dem. Något som sparar miljön. Alla som ville kunde lämna in några egna klädesplagg och byta dem mot lika många nya plagg bland de kläder som lämnats in.

Showen ingick i evenemanget Sveriges största klädbytardag som arrangerades av Naturskyddsföreningen och man visade kläder från barnklädesaffären Lilla Kråkan och Erikshjälpen. ”Vi vill visa att man kan klä sig snyggt med second handkläder”, berättade Linda Persson, Naturskyddsföreningen. Klädbytardagen går ut på att återanvända kläder i stället för att slänga dem. Något som sparar miljön. Alla som ville kunde lämna in några egna klädesplagg och byta dem mot lika många nya plagg bland de kläder som lämnats in.