2015-04-19 17:54

2015-04-19 17:55

Publikrekord på bomässan i Arvika

ARVIKA: Över 3000 besökare under helgen

Det var fullt på läktaren framför scenen i ishallen, när journalisten och krönikören Lasse Anrell tog till orda. Inte som sportkrönikör dock, utan på helgens Bomässa i Arvika handlade det om ett annat av hans välkända favoritämnen, pelargoner.

Över 3000 besökare hittade till mässan under de två dagar den pågick. Och drygt hundra utställare från främst Arvika och andra delar av Värmland, men även från andra håll inom områdena boende, trädgård, mat och hälsa, deltog.

Den som strosade runt i mässlokalen kunde få information och kanske även hämta inspiration om allt från köks- och badrumsinredning, olika fönstertyper och trägolv till takvård, uppvärmningssystem och annat som hör ihop med bostaden. Men också låta sig frestas av delikatesser som olika sorters hemgjorda marmelader, piroger, ostar och nybakade brödkakor. Eller kanske en blomma eller några tomatplantor.

Anrell på plats

Blommor handlade också ett av söndagens seminarier om, då Lasse Anrell berättade att det mesta av det vi lärt oss av mamma och mormor när det gäller hur man ska sköta pelargoner är helt fel. Själv gör han det mesta tvärt om, och resultatet blir bortsett från några missöden, stora fina pelargoner. Han drog också en och annan anekdot förknippad med både pelargoner och annat som bidrog till munterhet på läktaren.

Mässan bjöd även på seminarier om passivhus och så kallade Attefallshus. Och lördag eftermiddag fanns antikexperten Pontus Silvferstolpe på plats och höll en liten antikskola. Folk som hade tagit med sig äldre föremål fick även hjälp med att få dem värderade.

Det var tredje gången som Bomässan arrangerades i Arvika. Första gången var 2011 och sen dess har den ägt rum vartannat år.

Hasse Johansson från arrangörerna PR & Media hade inte de exakta publiksiffrorna klara i går eftermiddag.

– Men någonstans mellan 3000 och 3500. Det är den bästa publiksiffran hittills. Vi hade kanske lite hjälp av fotbollsturneringen som var här intill. Vi vet att vi hade besök av en del föräldrar som var där.

Över 3000 besökare hittade till mässan under de två dagar den pågick. Och drygt hundra utställare från främst Arvika och andra delar av Värmland, men även från andra håll inom områdena boende, trädgård, mat och hälsa, deltog.

Den som strosade runt i mässlokalen kunde få information och kanske även hämta inspiration om allt från köks- och badrumsinredning, olika fönstertyper och trägolv till takvård, uppvärmningssystem och annat som hör ihop med bostaden. Men också låta sig frestas av delikatesser som olika sorters hemgjorda marmelader, piroger, ostar och nybakade brödkakor. Eller kanske en blomma eller några tomatplantor.

Anrell på plats

Blommor handlade också ett av söndagens seminarier om, då Lasse Anrell berättade att det mesta av det vi lärt oss av mamma och mormor när det gäller hur man ska sköta pelargoner är helt fel. Själv gör han det mesta tvärt om, och resultatet blir bortsett från några missöden, stora fina pelargoner. Han drog också en och annan anekdot förknippad med både pelargoner och annat som bidrog till munterhet på läktaren.

Mässan bjöd även på seminarier om passivhus och så kallade Attefallshus. Och lördag eftermiddag fanns antikexperten Pontus Silvferstolpe på plats och höll en liten antikskola. Folk som hade tagit med sig äldre föremål fick även hjälp med att få dem värderade.

Det var tredje gången som Bomässan arrangerades i Arvika. Första gången var 2011 och sen dess har den ägt rum vartannat år.

Hasse Johansson från arrangörerna PR & Media hade inte de exakta publiksiffrorna klara i går eftermiddag.

– Men någonstans mellan 3000 och 3500. Det är den bästa publiksiffran hittills. Vi hade kanske lite hjälp av fotbollsturneringen som var här intill. Vi vet att vi hade besök av en del föräldrar som var där.