2015-04-03 11:22

2015-04-08 09:57

Fullmatad elevuppvisning

ARVIKA: Centralskolan framträdde i årligt evenemang.

Med film och bio som genomgående tema var det på tisdagen äntligen dags för 2015 års upplaga av Central Show att inta Ritz konsertscen. Under tre intensiva timmar bjöd Centralskolans ungdomar på en ambitiös blandning av musik, dans och skådespel.

Det är lunchtid inne i aulan på Kulturhuset Ritz, platsen där Centralskolans högstadieelever traditionsenligt ska presentera sin klassiska Central Show, denna dag för klass 7-9. Estradens svarta bakgrund pryds av en Oscarsstatyett, en klippa och några filmstjärnekort, vilka vittnar om showens tema, ”film och bio”. Plötsligt flimrar strålkastarna till, mörkret sänker sig och en dunkande discomusik ackompanjerad av kraftiga rökmoln dras i gång; föreställningen kan börja.

Varierad låtkavalkad

2015 års Central Show innehöll en imponerande blandning av såväl gammal som ny musik liksom inslag av dans och skådespeleri. Efter inledande ”Hela huset” intogs scenen av rapparen Markus, som senare återkom med ”Alla minnen”. Kören klappade sig igenom populära ”Happy” och en ”Så ska det låta” -sketch bjöd på klassiska pophits som Michael Jacksons ”Man in the Mirror”.

Stordanser och duetter

På programmet stod även stämningsfulla instrumentalframträdanden i form av gitarr - och pianosolo; en fin kontrast till de mer storskaliga låtarna. Gruppnummer av styrelsen och ”Elevens val” inkluderade flera nutida filmfavoriter, bl.a. ”Let It Go” från den animerade Oscarsvinnaren Frost. Lägg till allt detta två stordanser, duetter och en rad olika bandkonstellationer och resultatet blir ett brett spektra av framförandeformer och scenpersonligheter. Mando Diao -dängan ”God Knows” utgjorde en perfekt avslutning på en drygt tre timmar lång intensiv uppvisning i artisteri, där alla elever kändes delaktiga i en mycket ambitiös och varierad show.

Pirrig skolkonsert

När ljuset återtagit sin ursprungliga nyans och ungdomarna stormat ut ur salen träffar jag två av föreställningens medverkande, Josefine Kildén och Rebecca Bräck, som båda var nöjda med dagens framträdande.

– Vi kände oss taggade och hade en massa energi, säger Josefine.

Hur var det att uppträda inför så många från skolan?

– Eftersom jag skulle starta upp allting kändes det aningen nervöst, berättar Rebecca, en av showens tre konferenciéer.

Även Josefine, som deltog i flera nummer, hade en del fjärilar i magen. – Det blir lite pirr, eftersom man gärna vill prestera bra, medger hon.

Totalt ger Centralskolan sex stycken föreställningar av Central Show 2015, varav tre är för allmänheten.

Det är lunchtid inne i aulan på Kulturhuset Ritz, platsen där Centralskolans högstadieelever traditionsenligt ska presentera sin klassiska Central Show, denna dag för klass 7-9. Estradens svarta bakgrund pryds av en Oscarsstatyett, en klippa och några filmstjärnekort, vilka vittnar om showens tema, ”film och bio”. Plötsligt flimrar strålkastarna till, mörkret sänker sig och en dunkande discomusik ackompanjerad av kraftiga rökmoln dras i gång; föreställningen kan börja.

Varierad låtkavalkad

2015 års Central Show innehöll en imponerande blandning av såväl gammal som ny musik liksom inslag av dans och skådespeleri. Efter inledande ”Hela huset” intogs scenen av rapparen Markus, som senare återkom med ”Alla minnen”. Kören klappade sig igenom populära ”Happy” och en ”Så ska det låta” -sketch bjöd på klassiska pophits som Michael Jacksons ”Man in the Mirror”.

Stordanser och duetter

På programmet stod även stämningsfulla instrumentalframträdanden i form av gitarr - och pianosolo; en fin kontrast till de mer storskaliga låtarna. Gruppnummer av styrelsen och ”Elevens val” inkluderade flera nutida filmfavoriter, bl.a. ”Let It Go” från den animerade Oscarsvinnaren Frost. Lägg till allt detta två stordanser, duetter och en rad olika bandkonstellationer och resultatet blir ett brett spektra av framförandeformer och scenpersonligheter. Mando Diao -dängan ”God Knows” utgjorde en perfekt avslutning på en drygt tre timmar lång intensiv uppvisning i artisteri, där alla elever kändes delaktiga i en mycket ambitiös och varierad show.

Pirrig skolkonsert

När ljuset återtagit sin ursprungliga nyans och ungdomarna stormat ut ur salen träffar jag två av föreställningens medverkande, Josefine Kildén och Rebecca Bräck, som båda var nöjda med dagens framträdande.

– Vi kände oss taggade och hade en massa energi, säger Josefine.

Hur var det att uppträda inför så många från skolan?

– Eftersom jag skulle starta upp allting kändes det aningen nervöst, berättar Rebecca, en av showens tre konferenciéer.

Även Josefine, som deltog i flera nummer, hade en del fjärilar i magen. – Det blir lite pirr, eftersom man gärna vill prestera bra, medger hon.

Totalt ger Centralskolan sex stycken föreställningar av Central Show 2015, varav tre är för allmänheten.