2015-03-30 06:00

2015-03-30 14:02

Skatehallen öppnar igen

ARVIKA: Nystartade Jösse skate bakom initiativet

De senaste två åren har inte Arvikas skejtare haft någonstans att åka utom på stadens gator. Det var något Michael Sandström ville åtgärda direkt när han flyttade hit. På onsdag öppnas dörrarna i gamla ställverket på nytt för skejting.

Nu är det nära att skatehallen kan vara i gång igen. Kommunen har sett över lokalen och det finns inga hinder för starten. Lite smådetaljer som en sista finputsning på banorna och att fixa nytt ljus i taket återstår.

I det för tillfället aningen kalla och dovt upplysta ställverket vid Myravallen står Michael Sandström. En nöjd ordförande för nya föreningen Jösse skate och initiativtagare till skatehallens återkomst.

En plats för skejtarna

Michael har skejtat i 22 år och det gjorde det givet för honom att leta efter en hall när han flyttade till Åmotfors för ett och ett halvt år sen. Han slogs omedelbart av Arvikaskejtarnas brist på ett eget tillhåll.

– Jag menar ”herregud, vart är hallen?” liksom. Jag frågade lite kids som jag såg på stan med brädor ”vart skejtar ni då?”. Det fanns typ inget, någon gata någonstans. Jag kände bara ”va?”, säger han.

När han hörde att det hade funnits en skatehall tidigare sökte han upp den och där stod numret till Perry Nordahl. Han var en del i ett tidigare försök att få i gång hallen igen och ingår nu i den sju personer starka styrelsen i Jösse skate.

Efterlängtad comeback

Intresset för hallen är stort. Det märks inte minst på vad en öppen dörr på lokalen kan orsaka. Efter Michael har varit i hallen i cirka en och en halv timma har det dykt upp fem ungdomar för att skejta.

– Ser de att det är öppet kommer de, säger han leende.

Jösse skateförenings ambitioner stoppar inte vid hallen. De har ett flertal projekt som de hoppas kunna realisera i framtiden. Däribland att få någon att måla konst på träskivor att pryda väggarna med samt den stora visionen: en betongpark för skejting vid Myravallen. Men först hägrar onsdagens invigning.

– Jag hoppas att det blir bra ös, säger Michael.

Nu är det nära att skatehallen kan vara i gång igen. Kommunen har sett över lokalen och det finns inga hinder för starten. Lite smådetaljer som en sista finputsning på banorna och att fixa nytt ljus i taket återstår.

I det för tillfället aningen kalla och dovt upplysta ställverket vid Myravallen står Michael Sandström. En nöjd ordförande för nya föreningen Jösse skate och initiativtagare till skatehallens återkomst.

En plats för skejtarna

Michael har skejtat i 22 år och det gjorde det givet för honom att leta efter en hall när han flyttade till Åmotfors för ett och ett halvt år sen. Han slogs omedelbart av Arvikaskejtarnas brist på ett eget tillhåll.

– Jag menar ”herregud, vart är hallen?” liksom. Jag frågade lite kids som jag såg på stan med brädor ”vart skejtar ni då?”. Det fanns typ inget, någon gata någonstans. Jag kände bara ”va?”, säger han.

När han hörde att det hade funnits en skatehall tidigare sökte han upp den och där stod numret till Perry Nordahl. Han var en del i ett tidigare försök att få i gång hallen igen och ingår nu i den sju personer starka styrelsen i Jösse skate.

Efterlängtad comeback

Intresset för hallen är stort. Det märks inte minst på vad en öppen dörr på lokalen kan orsaka. Efter Michael har varit i hallen i cirka en och en halv timma har det dykt upp fem ungdomar för att skejta.

– Ser de att det är öppet kommer de, säger han leende.

Jösse skateförenings ambitioner stoppar inte vid hallen. De har ett flertal projekt som de hoppas kunna realisera i framtiden. Däribland att få någon att måla konst på träskivor att pryda väggarna med samt den stora visionen: en betongpark för skejting vid Myravallen. Men först hägrar onsdagens invigning.

– Jag hoppas att det blir bra ös, säger Michael.