2015-03-25 09:12

2015-03-25 09:12

Kreativ förvandling hos Lilla Kråkan

ARVIKA: Vill visa exempel på återbruk

Lilla Kråkan, second handbutiken med kläder för barn och mammor, handlar inte bara om klädförsäljning. Christina Wolf vill också inspirera andra till återbruk. Imorgon öppnas en utställning på temat.

På temat gammalt som blir nytt visar Caroline Gunner exempel på kreativ förvandling hos Lilla Kråkan.

Carolina är född och uppvuxen i Arvika, men bor nu i Årjängs kommun där hon arbetar som lärare. Hon har alltid varit den kreativa typen och på senare år har hon blivit allt mer intresserad av återbruk. Sedan två år tillbaka har hon en blogg, alvitiskapar.blogspot.com, där hon visar exempel på sina återbruksskapelser. Namnet Alviti, som hon märker sina verk med, kommer från de två första bokstäverna i hennes barns namn – Alfred, Vilmer och Tilda.

Utställningen är ett steg på vägen mot Christina Wolfs drömmål med sin butik.

– Det är inte bara själva klädförsäljningen, utan jag vill också ge personer ett forum där de kan visa vad de tillverkar, vet och kan i samband med miljö, barn, mammor och kläder. Just nu håller jag på att testa detta koncept för jag tror att det finns många eldsjälar som behöver visas, berättar hon.

Återbruksutställningen öppnar alltså imorgon kväll, i samband med tjejkvällen i stan och pågår till den 10 april.

På temat gammalt som blir nytt visar Caroline Gunner exempel på kreativ förvandling hos Lilla Kråkan.

Carolina är född och uppvuxen i Arvika, men bor nu i Årjängs kommun där hon arbetar som lärare. Hon har alltid varit den kreativa typen och på senare år har hon blivit allt mer intresserad av återbruk. Sedan två år tillbaka har hon en blogg, alvitiskapar.blogspot.com, där hon visar exempel på sina återbruksskapelser. Namnet Alviti, som hon märker sina verk med, kommer från de två första bokstäverna i hennes barns namn – Alfred, Vilmer och Tilda.

Utställningen är ett steg på vägen mot Christina Wolfs drömmål med sin butik.

– Det är inte bara själva klädförsäljningen, utan jag vill också ge personer ett forum där de kan visa vad de tillverkar, vet och kan i samband med miljö, barn, mammor och kläder. Just nu håller jag på att testa detta koncept för jag tror att det finns många eldsjälar som behöver visas, berättar hon.

Återbruksutställningen öppnar alltså imorgon kväll, i samband med tjejkvällen i stan och pågår till den 10 april.