2015-03-23 06:00

2015-03-23 14:33

Drömmer om musikaler

ARVIKA: Studenkonsert av Emma Larsson

Solbergagymnasiets musikestet Emma Larsson har drömt om att ha en studentkonsert sedan hon gick i femman. I onsdags blev drömmen sann på Konsthallen med en konsert vars låtar syftade till att spegla Emma som person och vad hon gillar att sjunga. Lotten föll på musikal och akustiskt.

Emma Larsson har en fyllig röst med en klang och botten i tonen som passar för musikal. Hennes främsta förebilder är Helen Sjöholm och Peter Johansson. Under konserten bjöd hon på Helen Sjöholms Du måste finnas.

Jöbacklåt applåderades

Inledningsvis spelade hon piano och sjöng Solkatt i en bur, ett arr från Mamma Mia, som hon sa under konserten, var den första musikallåten som hon kom i kontakt med. Men den största applåden kom då hon hade framfört Peter Jöbacks Annars vore jag inte jag från musikalen Livet är en schlager.

Publiken log då hon på ett ödmjukt sätt och med ett leende sa att hon hoppades på att hon kunde leva upp till Jöbacks sång. Att få jobba med musikaler är Emmas stora dröm.

Visa känslor med musik

– Det är svårt att säga vad det är som lockar med musikal. Jag har alltid tyckt att det är helt fantastiskt att både se och lyssna på musikalmusik, och så passar min röst till att sjunga det, och därför har det blivit mer och mer åt det hållet. Det som lockar mest är nog hur musiken är uppbyggd och att man får visa så mycket känslor genom musik, säger Emma Larsson.

Tillägnade låtar

Två låtar dedicerades. The story av Brandi Carlile tillägnade Emma sin pojkvän Daniel som hjälpt henne att stressa ner i förberedelserna inför konserten. Och Emmas mormor som hon önskade hade varit där fick Ulf Lundells Öppna landskap.

En låt som spelades bara för att den är fin, som Emma sa, var Fåglar av Thomas Stenström. Två gamla musikesteter som gick ut ifjol deltog under konserten, och under sistnämnda låt spelade Linda Thrygg piano och Anna Danielsson ackompanjerade liksom Emma på synt samt sjöng. Medverkade under konserten gjorde även Oskar Warg på gitarr och Frida Axelsson på sång och klaviatur.

Emma Larsson har en fyllig röst med en klang och botten i tonen som passar för musikal. Hennes främsta förebilder är Helen Sjöholm och Peter Johansson. Under konserten bjöd hon på Helen Sjöholms Du måste finnas.

Jöbacklåt applåderades

Inledningsvis spelade hon piano och sjöng Solkatt i en bur, ett arr från Mamma Mia, som hon sa under konserten, var den första musikallåten som hon kom i kontakt med. Men den största applåden kom då hon hade framfört Peter Jöbacks Annars vore jag inte jag från musikalen Livet är en schlager.

Publiken log då hon på ett ödmjukt sätt och med ett leende sa att hon hoppades på att hon kunde leva upp till Jöbacks sång. Att få jobba med musikaler är Emmas stora dröm.

Visa känslor med musik

– Det är svårt att säga vad det är som lockar med musikal. Jag har alltid tyckt att det är helt fantastiskt att både se och lyssna på musikalmusik, och så passar min röst till att sjunga det, och därför har det blivit mer och mer åt det hållet. Det som lockar mest är nog hur musiken är uppbyggd och att man får visa så mycket känslor genom musik, säger Emma Larsson.

Tillägnade låtar

Två låtar dedicerades. The story av Brandi Carlile tillägnade Emma sin pojkvän Daniel som hjälpt henne att stressa ner i förberedelserna inför konserten. Och Emmas mormor som hon önskade hade varit där fick Ulf Lundells Öppna landskap.

En låt som spelades bara för att den är fin, som Emma sa, var Fåglar av Thomas Stenström. Två gamla musikesteter som gick ut ifjol deltog under konserten, och under sistnämnda låt spelade Linda Thrygg piano och Anna Danielsson ackompanjerade liksom Emma på synt samt sjöng. Medverkade under konserten gjorde även Oskar Warg på gitarr och Frida Axelsson på sång och klaviatur.