2015-03-20 11:25

2015-03-20 11:25

Rocka sockorna på Kyrkeby

SKOLSPALTEN: Olika är bra

Runt om i landet har många skolor uppmärksammat ett upprop från Nathea, 10 år, från Småland.

Hon har en syster som har Downs syndrom och Natheta ville visa att olika är bra och olika är roligt. Ursprungligen är det en idé från USA, där man firar World Down Syndrome Day den 21 mars, med omaka strumpor.

Vi på Kyrkeby hängde på ”Rocka sockorna”, genom att prata om människors olikheter, se på en kort film om Downs syndrom och uppmana till att sätta på sig olika sockor på fredagen för att visa att det är okej att vara olika.

Idag, fredag, på förmiddagsrasten samlades vi för att ta en så kallad ”groupie”, där vi rockade sockorna i luften.

Ulla Riseng Samuelsson och Ulrika Dagerbäck tog initiativet.

Hon har en syster som har Downs syndrom och Natheta ville visa att olika är bra och olika är roligt. Ursprungligen är det en idé från USA, där man firar World Down Syndrome Day den 21 mars, med omaka strumpor.

Vi på Kyrkeby hängde på ”Rocka sockorna”, genom att prata om människors olikheter, se på en kort film om Downs syndrom och uppmana till att sätta på sig olika sockor på fredagen för att visa att det är okej att vara olika.

Idag, fredag, på förmiddagsrasten samlades vi för att ta en så kallad ”groupie”, där vi rockade sockorna i luften.

Ulla Riseng Samuelsson och Ulrika Dagerbäck tog initiativet.