2015-03-08 14:00

2015-03-08 14:01

Ängeln Elise drog fullt hus

ARVIKA: Uppskattad föreläsning

Hörsalen på biblioteket var i torsdags mer än välfylld. I ett samarrangemang med Svenska kyrkan och temaveckan ”Livet värt att leva” som anordnas av Karlstad stift, var Elise Lindqvist inbjuden till Arvika bibliotek för att berätta om sitt liv. Från det att ha varit sexuellt utnyttjad redan i femårsåldern till att i dag vara en glad pensionär på 79 år.

Elise Lindqvist kom ut med sin självbiografi Ängeln på Malmskillnadsgatan 2013 och har bland annat varit med i Skavlan och även sommarpratat i P1. Elise sa att hon trots sin ålder känner sig som en sprallig unge.

Vägen ned

– Jag kommer att berätta otäcka saker men det är för att ni ska förstå hur mäktig vår skapare är, sa Elise.

1994 i maj månad hittade hon frid i mötet med Jesus. Hemvisten är S:ta Clara kyrkan och tillsammans med volontärer har hon de senaste 18 åren gett stöd, kramar och mat till utsatta tjejer på Malmskillnadsgatan. Elise känner med dem eftersom hon själv har varit prostituerad och dränkt sin smärta i alkohol och droger. När Elise i unga år mötte sin bordellmamma förstod hon inte först hennes avsikt då hon gav Elise komplimanger och sa att hon var söt och duktig. Ett manipulerat beteende som gjorde att Elise fick ett förtroende för kvinnan, en kvinna som sedan sålde henne på gatan. Elise förklarade att hon kände sig äcklad, oälskad och håglös samtidigt som hon drogs till män som slog henne.

Mot upprättelse

Allt Elise berättade känns overkligt och hemskt. Hon höll ändå ett relativt glatt humör under föredraget då hon upprepade gånger konstaterade att hon hade blivit upprättad och fått ett nytt liv. Orsaken att hon idag är fri från missbruk, gatuliv och misshandel är att hon hamnade på ett kristet behandlingshem för 20 år sedan. På grund av hennes inre ilska kallades hon för igelkotten på hemmet. Men allt hon egentligen sökte var någon som tyckte om henne.

– Idag lever jag för Jesus varje dag och mår så bra. Jag har upptäckt att det finns goda människor. Det är viktigt att visa ömhet och kärlek till varandra och försöka prata, sa Elise.

Elise Lindqvist kom ut med sin självbiografi Ängeln på Malmskillnadsgatan 2013 och har bland annat varit med i Skavlan och även sommarpratat i P1. Elise sa att hon trots sin ålder känner sig som en sprallig unge.

Vägen ned

– Jag kommer att berätta otäcka saker men det är för att ni ska förstå hur mäktig vår skapare är, sa Elise.

1994 i maj månad hittade hon frid i mötet med Jesus. Hemvisten är S:ta Clara kyrkan och tillsammans med volontärer har hon de senaste 18 åren gett stöd, kramar och mat till utsatta tjejer på Malmskillnadsgatan. Elise känner med dem eftersom hon själv har varit prostituerad och dränkt sin smärta i alkohol och droger. När Elise i unga år mötte sin bordellmamma förstod hon inte först hennes avsikt då hon gav Elise komplimanger och sa att hon var söt och duktig. Ett manipulerat beteende som gjorde att Elise fick ett förtroende för kvinnan, en kvinna som sedan sålde henne på gatan. Elise förklarade att hon kände sig äcklad, oälskad och håglös samtidigt som hon drogs till män som slog henne.

Mot upprättelse

Allt Elise berättade känns overkligt och hemskt. Hon höll ändå ett relativt glatt humör under föredraget då hon upprepade gånger konstaterade att hon hade blivit upprättad och fått ett nytt liv. Orsaken att hon idag är fri från missbruk, gatuliv och misshandel är att hon hamnade på ett kristet behandlingshem för 20 år sedan. På grund av hennes inre ilska kallades hon för igelkotten på hemmet. Men allt hon egentligen sökte var någon som tyckte om henne.

– Idag lever jag för Jesus varje dag och mår så bra. Jag har upptäckt att det finns goda människor. Det är viktigt att visa ömhet och kärlek till varandra och försöka prata, sa Elise.