2015-02-05 14:09

2015-02-05 14:09

Bluffmejl lovar återbäring

ARVIKA

En Arvikabo har kontaktat Arvika Nyheter och berättat att hon fått ett bluffmejl som påstås komma från Skatteverket och som även har myndighetens logga.

Brevet inleds med ”Kära Skatteverket kund” och därefter informeras hon om att hon är berättigad till 6100 kronor i skatteåterbäring. För att få det ska hon fylla i ett formulär, där hon också ska lämna sitt kontonummer.

Samma bluffmejl har cirkulerat på flera håll runt om i landet och även polisen har gått ut och varnat för mejlet.

Arvikabon blev genast misstänksam, men tycker ändå att det kan vara på sin plats att gå ut och varna allmänheten. Eftersom man använder Skatteverkets logga kan det vid ett första påseende se trovärdigt ut.

 

Brevet inleds med ”Kära Skatteverket kund” och därefter informeras hon om att hon är berättigad till 6100 kronor i skatteåterbäring. För att få det ska hon fylla i ett formulär, där hon också ska lämna sitt kontonummer.

Samma bluffmejl har cirkulerat på flera håll runt om i landet och även polisen har gått ut och varnat för mejlet.

Arvikabon blev genast misstänksam, men tycker ändå att det kan vara på sin plats att gå ut och varna allmänheten. Eftersom man använder Skatteverkets logga kan det vid ett första påseende se trovärdigt ut.