2014-10-06 06:00

2015-01-05 17:27

Foto: Kerstin Herö

Det mesta var sig likt på mârten

ARVIKA: Årets höstmarknad i Arvika

Under helgen var det dags för mârten i Arvika igen och det mesta var sig likt.

Knallarna var på plats i innerstan tidigt på lördag morgon med sina traditionella varor. Luften var fylld av doften av brända mandlar, föreningar sålde lotter för att få in pengar till sin verksamhet och bortanför stadsparken hade tivolit kört i gång. Som mötesplats är mârten fortsatt populär. När ”alla” är ute, och gamla Arvikabor vänder hem inför helgen, dyker det upp en hel del bekanta ansikten i vimlet. Med fjolårets något blöta mârtenslördag i minnet var det kanske en och annan som funderade på hur det skulle bli i år. Det såg lite osäkert ut på morgonen, men sen blev det riktigt bra marknadsväder.

Om du för pekaren över bildens överkant ser du eventuella bildtexter.

Knallarna var på plats i innerstan tidigt på lördag morgon med sina traditionella varor. Luften var fylld av doften av brända mandlar, föreningar sålde lotter för att få in pengar till sin verksamhet och bortanför stadsparken hade tivolit kört i gång. Som mötesplats är mârten fortsatt populär. När ”alla” är ute, och gamla Arvikabor vänder hem inför helgen, dyker det upp en hel del bekanta ansikten i vimlet. Med fjolårets något blöta mârtenslördag i minnet var det kanske en och annan som funderade på hur det skulle bli i år. Det såg lite osäkert ut på morgonen, men sen blev det riktigt bra marknadsväder.

Om du för pekaren över bildens överkant ser du eventuella bildtexter.

  • Kerstin Herö

null
null
null

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.