2018-08-06 17:04

2018-08-06 17:04

Musikfesten drar igång

ÅRJÄNG: Lunchmusik och Granny K

På fredag börjar Allsköns musik i Årjäng med artister som Jack Vreeswijk.

Programmet under helgen fylls av musik och framträdanden av bland annat bandet Granny K, visföreställning av Hasse Lind och bandet Bones for Keys.

Elever från Årjängs kommunala musikskola bjuder på lunchmusik under fredagen. I Silbodals kyrka invigs Allsköns musik 2018 av landshövding Kenneth Johansson och där framträder sedan Jack Vreeswijk, Love Tholin, Pär-Eric Eriksson och Maria Larsson.

Under lördagen spelar bland andra Store Norske Seeger Sessions Band i Årjängs Båtmagasin. Arrangemanget pågår till söndag.

Musikfesten startade för elva år sedan och har sedan dess varit ett återkommande inslag i Årjäng.

– Vi känner att det finns ett ökat intresse. Det är ett välarrangerat evenemang och det vet människor. Alla evenemang i en liten kommun som genomförs är viktigt, det är viktigt för oss som bor här men också för besöksnäringen såklart. Nu har vi arrangerat Allsköns sedan 2007 så nu får vi väl säga att det är tradition, säger Marie Pettersson, kulturutvecklare, Årjängs folkbibliotek.

Programmet under helgen fylls av musik och framträdanden av bland annat bandet Granny K, visföreställning av Hasse Lind och bandet Bones for Keys.

Elever från Årjängs kommunala musikskola bjuder på lunchmusik under fredagen. I Silbodals kyrka invigs Allsköns musik 2018 av landshövding Kenneth Johansson och där framträder sedan Jack Vreeswijk, Love Tholin, Pär-Eric Eriksson och Maria Larsson.

Under lördagen spelar bland andra Store Norske Seeger Sessions Band i Årjängs Båtmagasin. Arrangemanget pågår till söndag.

Musikfesten startade för elva år sedan och har sedan dess varit ett återkommande inslag i Årjäng.

– Vi känner att det finns ett ökat intresse. Det är ett välarrangerat evenemang och det vet människor. Alla evenemang i en liten kommun som genomförs är viktigt, det är viktigt för oss som bor här men också för besöksnäringen såklart. Nu har vi arrangerat Allsköns sedan 2007 så nu får vi väl säga att det är tradition, säger Marie Pettersson, kulturutvecklare, Årjängs folkbibliotek.

  • Amanda Thorén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.