2018-07-13 12:06

2018-07-13 12:06

Kräftpest i västra Värmland

ÅRJÄNG

I början av juli påträffades döda flodkräftor i Bodaälven. På den efterföljande analysen bekräftades det att kräftorna var smittade av kräftpest.

Länsstyrelsen i Värmland har bedömt att pesten kommer att sprida sig och därför beslutat att pestförklara Bodaälven, Lilla Bör, Bärhustjärnet, Bärhusälven och Stora Bör. Men även delar av Byälvens vattensystem i Säffle och Årjäng.

Beslutet gäller till och med 2 juli 2020.

 

Länsstyrelsen i Värmland har bedömt att pesten kommer att sprida sig och därför beslutat att pestförklara Bodaälven, Lilla Bör, Bärhustjärnet, Bärhusälven och Stora Bör. Men även delar av Byälvens vattensystem i Säffle och Årjäng.

Beslutet gäller till och med 2 juli 2020.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.