2018-06-14 12:13

2018-06-14 12:13

Femteklassare och eldsjälar hyllades

ÅRJÄNG: Årets pristagare

Som traditionen bjuder delade Årjängs kommun ut flera priser under nationaldagsfirandet på Claras torg.

Årets Clarapris tilldelades klass 5 vid Smolmarks skola, temat för i år var Barnkonventionen och eleverna fick i uppgift att välja ut en artikel som kändes viktig och beskriva den i ord och bild. Enskilt bokpris gick till eleverna Felicia Spjut, Milton Mikaelson och Emelie Persson. Runar Patriksson prisades för sina insatser inom musiken och kulturens tjänst under mer än 50 år.

Runar Patriksson har bland annat varit rektor för Musikskolan, suttit i styrelsen för Wermland Opera och varit ansvarig för Riksdagskören.

Årets ungdomsledarstipendium fick i år John Larsson motta. Han har under 70 år varit aktiv ledare inom bland annat Årjängs IF. John Larsson var också med och bildade Årjängs orienteringsklubb.

Årets Clarapris tilldelades klass 5 vid Smolmarks skola, temat för i år var Barnkonventionen och eleverna fick i uppgift att välja ut en artikel som kändes viktig och beskriva den i ord och bild. Enskilt bokpris gick till eleverna Felicia Spjut, Milton Mikaelson och Emelie Persson. Runar Patriksson prisades för sina insatser inom musiken och kulturens tjänst under mer än 50 år.

Runar Patriksson har bland annat varit rektor för Musikskolan, suttit i styrelsen för Wermland Opera och varit ansvarig för Riksdagskören.

Årets ungdomsledarstipendium fick i år John Larsson motta. Han har under 70 år varit aktiv ledare inom bland annat Årjängs IF. John Larsson var också med och bildade Årjängs orienteringsklubb.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.