2018-04-24 08:42

2018-04-24 08:42

Sommarvik blir större

ÅRJÄNG: Stora planer för campingen

Sommarvik är Värmlands enda femstjärniga camping, men nöjer sig inte med det. Nu kan campingområdet utökas med elva hektar, fyra nya stugor och ytterligare en pool.

Årjäng Camping & Stugor, Sommarvik hade ett bra fjolår:

– Vi hade en jättefin säsong med fortsatt högt tryck på både camping- och stugsidan. Det är roligt att det är så många som upptäcker de fantastiska semestermöjligheter som finns här i Sverige och inte minst camping, säger Johanna Fransson, som nyligen utsågs till Årets ledare inom svensk camping.

Men trots framgångarna står inte utvecklingen still på Sommarvik. Just nu pågår ett detaljplanearbete för ett område på elva hektar, öster om det nuvarande campingområdet.

– Det är ett område som får växa fram efterhand, men går allt vägen så kan det arbetet påbörjas i höst, säger Johanna Fransson.

Hur ser planerna ut?

– Vi har flera roliga projekt på gång just nu. Den största nyheten är ett utbyggt poolområde och ytterligare en pool på Sommarvik med utsikt över Västra Silen som, om väder och vind är med oss, kan stå klart till sommaren. Det ser vi verkligen fram emot och tror det blir ett stort lyft för hela området.

Nya stugor

– Vi bygger också nya soldäck och tält med dubbelsäng på fina terrasser ner mot sjön för en lite annorlunda semesterupplevelse. Centrumområdet som fick en ny äventyrsgolf förra året kompletteras med ny plattsättning och receptionen har fått ett litet lyft. Vi planerar också för fyra nya moderna stugor på en terrass ner mot vattnet, men det får nog vänta tills nästa säsong.

Utöver Sommarvik i Årjäng äger och driver företaget Sommarvik AB dessutom Charlottenberg Camping & Stugor Haganäset, Kristinehamn Herrgårdscamping och Presteruds Herrgård.

Har ni några expansionsplaner i Kristinehamn?

– I Kristinehamn expanderade vi ju med 14 nya stugor för ett par år sedan och förhoppningen är att kunna utöka med ytterligare 40 eltomter och runt 100 ställplatser inom kort, säger Johanna Fransson.

– I detaljplanen har vi också med ett antal trädkojor som vi hoppas kunna göra verklighet av inom de kommande åren, något som skulle vara ett roligt inslag.

Årjäng Camping & Stugor, Sommarvik hade ett bra fjolår:

– Vi hade en jättefin säsong med fortsatt högt tryck på både camping- och stugsidan. Det är roligt att det är så många som upptäcker de fantastiska semestermöjligheter som finns här i Sverige och inte minst camping, säger Johanna Fransson, som nyligen utsågs till Årets ledare inom svensk camping.

Men trots framgångarna står inte utvecklingen still på Sommarvik. Just nu pågår ett detaljplanearbete för ett område på elva hektar, öster om det nuvarande campingområdet.

– Det är ett område som får växa fram efterhand, men går allt vägen så kan det arbetet påbörjas i höst, säger Johanna Fransson.

Hur ser planerna ut?

– Vi har flera roliga projekt på gång just nu. Den största nyheten är ett utbyggt poolområde och ytterligare en pool på Sommarvik med utsikt över Västra Silen som, om väder och vind är med oss, kan stå klart till sommaren. Det ser vi verkligen fram emot och tror det blir ett stort lyft för hela området.

Nya stugor

– Vi bygger också nya soldäck och tält med dubbelsäng på fina terrasser ner mot sjön för en lite annorlunda semesterupplevelse. Centrumområdet som fick en ny äventyrsgolf förra året kompletteras med ny plattsättning och receptionen har fått ett litet lyft. Vi planerar också för fyra nya moderna stugor på en terrass ner mot vattnet, men det får nog vänta tills nästa säsong.

Utöver Sommarvik i Årjäng äger och driver företaget Sommarvik AB dessutom Charlottenberg Camping & Stugor Haganäset, Kristinehamn Herrgårdscamping och Presteruds Herrgård.

Har ni några expansionsplaner i Kristinehamn?

– I Kristinehamn expanderade vi ju med 14 nya stugor för ett par år sedan och förhoppningen är att kunna utöka med ytterligare 40 eltomter och runt 100 ställplatser inom kort, säger Johanna Fransson.

– I detaljplanen har vi också med ett antal trädkojor som vi hoppas kunna göra verklighet av inom de kommande åren, något som skulle vara ett roligt inslag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.