2018-04-20 10:51

2018-04-20 10:51

Målet: rökfria skolgårdar

ÅRJÄNG

Nu ska skolgårdarna i Årjängs kommun bli helt rökfria. Det är målet när personalen vid Årjängs gymnasieskola och Nordmarkens skola blir de första i landet som deltar i en webbutbildning i tobakslagen.

I projektet som samordnas av länsstyrelsen i Värmland ska samtlig personal få lära sig mer om lagen och genomföra ett prov kring reglerna.

I tobakslagen finns bland annat reglerat att rökning är förbjuden i lokaler och skolgårdar som är avsedda för barnomsorg, skolverksamhet eller annan verksamhet för barn eller ungdom, skriver Årjängs kommun i ett pressmeddelande.

I projektet som samordnas av länsstyrelsen i Värmland ska samtlig personal få lära sig mer om lagen och genomföra ett prov kring reglerna.

I tobakslagen finns bland annat reglerat att rökning är förbjuden i lokaler och skolgårdar som är avsedda för barnomsorg, skolverksamhet eller annan verksamhet för barn eller ungdom, skriver Årjängs kommun i ett pressmeddelande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.