2018-02-14 14:05

2018-02-14 14:05

Större utredning om simhallen

ÅRJÄNG: Skador i bassängens betongkonstruktion

Simhallen i Årjäng är nära 45 år gammal. Nu avsätts 156 000 kronor till en fördjupad utredning om Årjängs bad- och friskvårdscenter.

Som NWT tidigare har skrivit har simhallen ett stort renoveringsbehov. För ett par år sedan avsattes därför 200 000 kronor till en "statusinventering" av hallen. Den visade bland annat att det finns skador i betongkonstruktionen i bassängen. Men undersökningen behöver kompletteras, till exempel med fler borrprover.

Ska klara 25 år till

Den rapport som följer av undersökningen ska kunna ge kommunen rekommendationer om anläggningen ska renoveras eller om man behöver bygga nytt, med utgångspunkt i att anläggningen ska klara 25 år till.

I rapporten ska även kostnader för renovering eller nybygge liksom stängningstider redovisas. Undersökningen väntas ta omkring tre månader i anspråk.

Nu har kommunstyrelsen beslutat att avsätta 156 000 kronor till den fördjupande undersökningen.

Som NWT tidigare har skrivit har simhallen ett stort renoveringsbehov. För ett par år sedan avsattes därför 200 000 kronor till en "statusinventering" av hallen. Den visade bland annat att det finns skador i betongkonstruktionen i bassängen. Men undersökningen behöver kompletteras, till exempel med fler borrprover.

Ska klara 25 år till

Den rapport som följer av undersökningen ska kunna ge kommunen rekommendationer om anläggningen ska renoveras eller om man behöver bygga nytt, med utgångspunkt i att anläggningen ska klara 25 år till.

I rapporten ska även kostnader för renovering eller nybygge liksom stängningstider redovisas. Undersökningen väntas ta omkring tre månader i anspråk.

Nu har kommunstyrelsen beslutat att avsätta 156 000 kronor till den fördjupande undersökningen.

  • Helena Ingman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.