2018-02-14 10:43

2018-02-14 10:43

Elever inventerar lekplatser

ÅRJÄNG

Gymnasieelever i Årjäng inventerar just nu kommunens lekplatser med hjälp av GIS, geografiska informationssystem. I projektet ska eleverna undersöka lekplatserna utifrån säkerhets- och tillgänglighetsaspekter.

När inventeringen är genomförd ska allt material användas för att presentera lekplatserna på Årjängs kommuns hemsida i vad som kallas Storymapp, där den som vill kan se en digital karta med bilder på, och kommenterar om, lekplatserna. Eleverna ska också skriva en slutrapport där de bland annat ur ett vetenskapligt perspektiv beskriver vad de kommit fram till för slutsatser.

Medborgardialog

Kommunstyrelsens arbetsutskott har samtidigt gett samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att genom en medborgardialog utreda framtida lekplatser utifrån barnens behov.

När inventeringen är genomförd ska allt material användas för att presentera lekplatserna på Årjängs kommuns hemsida i vad som kallas Storymapp, där den som vill kan se en digital karta med bilder på, och kommenterar om, lekplatserna. Eleverna ska också skriva en slutrapport där de bland annat ur ett vetenskapligt perspektiv beskriver vad de kommit fram till för slutsatser.

Medborgardialog

Kommunstyrelsens arbetsutskott har samtidigt gett samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att genom en medborgardialog utreda framtida lekplatser utifrån barnens behov.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.