2018-02-07 17:17

2018-02-07 17:17

Elever besöker företag

ÅRJÄNG

Vecka sju och åtta får eleverna i årskurs 8 på Nordmarkens skola i Årjäng lägga skolböckerna åt sidan. I stället för vanliga lektioner kommer de ha temaveckor inom entreprenörskap.

– Eleverna kommer helt och hållet att ägna sig åt hur det är att driva företag. Vi kommer att få hit lokala företagare som berättar om hur de bedriver sin verksamhet och eleverna ska göra studiebesök på företag både i Årjäng och i Töcksfors. På tisdagarna gör vi heldagar i Töcksfors, säger Enid Edvinsson, språklärare på högstadiet.

Sammanlagt är det drygt 100 elever som innefattas av temaveckorna.

 

– Eleverna kommer helt och hållet att ägna sig åt hur det är att driva företag. Vi kommer att få hit lokala företagare som berättar om hur de bedriver sin verksamhet och eleverna ska göra studiebesök på företag både i Årjäng och i Töcksfors. På tisdagarna gör vi heldagar i Töcksfors, säger Enid Edvinsson, språklärare på högstadiet.

Sammanlagt är det drygt 100 elever som innefattas av temaveckorna.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.