2018-01-25 13:05

2018-01-25 13:05

Klubbat i kommunstyrelsen

ÅRJÄNG

Klubbat i kommunstyrelsens arbetsutskott i Årjäng.

Vill sänka hastigheten

Närboende upplever att många kör fort på Katjärnsvägen i Årjäng. En hastighetssänkning till 30 kilometer i timmen har föreslagits. Men politikerna vill se andra åtgärder:

– Forskning visar att en skylt ändå inte dämpar hastigheten på en såpass lång sträcka, säger kommunalrådet Daniel Schützer (S).

I stället får samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att se över vilka åtgärder som kan få bäst effekt. Ett förslag är någon form av farthinder.

Förlängd parkeringstid

Många har haft svårt att hinna hämta och lämna barn under de tio minuter det är tillåtet att parkera på Skolgatan i Årjäng. Därför föreslås nu parkeringstiden utökas till 15 minuter.

Köksrenoveringar

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott säger ja till att byta kök på en av avdelningarna på äldreboendet Kvarnåsen. 100 000 kronor avsätts till en totalrenovering av ena köket och en rejäl uppfräschning av det andra. Samtidigt byggs tillagningsköket på förskolan Skogsgläntan i Årjäng om. 2,75 miljoner kostar ombyggnationen, bland annat för att förbättra ventilationen.

Golv byts ut

Nu ska golvet i Töcksfors sporthall bytas ut. Sedan flera år tillbaka har det funnits sättningar i sporthallen, troligtvis på grund av närliggande sprängningsarbete. Men tre års mätningar visar nu på stabilisering. 1,1 miljoner kronor har avsatts till att byta ut golvbeläggningen. Nästa anhalt i beslutsprocessen är kommunstyrelsen.

Förskolor utreds

Årjängs kommun tar nu prover på marken i två olika områden - nere vid gamla järnvägsområdet och vid gamla brandstationen i Årjäng - för att se om det är möjligt att bygga förskolor där. En ordentlig analys ska göras för att se om det är möjligt att gå vidare i processen.

Vill sänka hastigheten

Närboende upplever att många kör fort på Katjärnsvägen i Årjäng. En hastighetssänkning till 30 kilometer i timmen har föreslagits. Men politikerna vill se andra åtgärder:

– Forskning visar att en skylt ändå inte dämpar hastigheten på en såpass lång sträcka, säger kommunalrådet Daniel Schützer (S).

I stället får samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att se över vilka åtgärder som kan få bäst effekt. Ett förslag är någon form av farthinder.

Förlängd parkeringstid

Många har haft svårt att hinna hämta och lämna barn under de tio minuter det är tillåtet att parkera på Skolgatan i Årjäng. Därför föreslås nu parkeringstiden utökas till 15 minuter.

Köksrenoveringar

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott säger ja till att byta kök på en av avdelningarna på äldreboendet Kvarnåsen. 100 000 kronor avsätts till en totalrenovering av ena köket och en rejäl uppfräschning av det andra. Samtidigt byggs tillagningsköket på förskolan Skogsgläntan i Årjäng om. 2,75 miljoner kostar ombyggnationen, bland annat för att förbättra ventilationen.

Golv byts ut

Nu ska golvet i Töcksfors sporthall bytas ut. Sedan flera år tillbaka har det funnits sättningar i sporthallen, troligtvis på grund av närliggande sprängningsarbete. Men tre års mätningar visar nu på stabilisering. 1,1 miljoner kronor har avsatts till att byta ut golvbeläggningen. Nästa anhalt i beslutsprocessen är kommunstyrelsen.

Förskolor utreds

Årjängs kommun tar nu prover på marken i två olika områden - nere vid gamla järnvägsområdet och vid gamla brandstationen i Årjäng - för att se om det är möjligt att bygga förskolor där. En ordentlig analys ska göras för att se om det är möjligt att gå vidare i processen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.