2018-01-24 09:51

2018-01-24 09:52

Satsar på ny ledarskapsutbildning

ÅRJÄNG: Samarbete med Karlstads universitet

Chefer från Årjängs kommun och det lokala näringslivet ska gå en helt ny ledarskapsutbildning. Nu satsar kommunen på vad som kallas på framtidens ledarskap.

18 chefer fördelade på lokalt näringsliv samt Årjängs- och Markers kommuner ska delta i vad som beskrivs som en för Värmland unik utbildningssatsning i samverkan med Karlstads universitet, skriver Årjängs kommun i ett pressmeddelande.

Jobbstudie

Bakgrunden är att kommunen deltagit i arbetet med den Stora jobbstudien, som gjordes av Kairos Future ifjol. Studien handlar om framtidens arbetsliv och efter att ha tagit del av resultatet har kommunen bestämt sig för att ”utveckla ledarskapet”. De lokala förutsättningarna och de behov som identifierades under studien blir utgångspunkten för det framtida ledarskapet, skriver kommunen.

Träningspartners

– Deltagarna skall fungera som träningspartners till varandra och vi vill få till ett slags ”crosstraining” mellan olika branscher och organisationer och inte minst viktigt, mellan offentlig förvaltning och näringslivet, säger Birgitta Evensson, kommunchef i Årjäng, i pressmeddelandet.

18 chefer fördelade på lokalt näringsliv samt Årjängs- och Markers kommuner ska delta i vad som beskrivs som en för Värmland unik utbildningssatsning i samverkan med Karlstads universitet, skriver Årjängs kommun i ett pressmeddelande.

Jobbstudie

Bakgrunden är att kommunen deltagit i arbetet med den Stora jobbstudien, som gjordes av Kairos Future ifjol. Studien handlar om framtidens arbetsliv och efter att ha tagit del av resultatet har kommunen bestämt sig för att ”utveckla ledarskapet”. De lokala förutsättningarna och de behov som identifierades under studien blir utgångspunkten för det framtida ledarskapet, skriver kommunen.

Träningspartners

– Deltagarna skall fungera som träningspartners till varandra och vi vill få till ett slags ”crosstraining” mellan olika branscher och organisationer och inte minst viktigt, mellan offentlig förvaltning och näringslivet, säger Birgitta Evensson, kommunchef i Årjäng, i pressmeddelandet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.