2017-11-10 15:58

2017-11-10 15:58

Bäckström ger sig in i tullfrågan

HÅN: Interpellation till finansministern

Tänker finansministern agera för att tullens verksamhet vid centrala gränsorter likt tullstationen i Hån ska utvecklas – i stället för att avvecklas? Den frågan ställer nu den värmländske riksdagsledamoten Daniel Bäckström (C) till finansminister Magdalena Andersson (S).

Bakgrunden är Tullverkets beslut om att stänga tullverksamheten i Hån nattetid, från 1 april 2018.

Många har reagerat på beslutet, inte minst näringslivet i Årjäng och politiker på olika nivå.

Problematiskt

Daniel Bäckström håller med och skriver i sin interpellation att beslutet är problematiskt ur flera aspekter: ”Tidpunkten är synnerligen illa vald eftersom en ny tullstation ska byggas vilket kommer leda till problem för framkomligheten i Svinesund. Därutöver går det i motsatt riktning mot de satsningar som genomförs på E18 och det handelsutbyte vi har med regionens viktigaste handelspartner Norge”, skriver riksdagsledamoten.

Bakgrunden är Tullverkets beslut om att stänga tullverksamheten i Hån nattetid, från 1 april 2018.

Många har reagerat på beslutet, inte minst näringslivet i Årjäng och politiker på olika nivå.

Problematiskt

Daniel Bäckström håller med och skriver i sin interpellation att beslutet är problematiskt ur flera aspekter: ”Tidpunkten är synnerligen illa vald eftersom en ny tullstation ska byggas vilket kommer leda till problem för framkomligheten i Svinesund. Därutöver går det i motsatt riktning mot de satsningar som genomförs på E18 och det handelsutbyte vi har med regionens viktigaste handelspartner Norge”, skriver riksdagsledamoten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.