2017-09-19 15:47

2017-09-19 15:47

Här satsas 18 miljoner på att bygga ut idrottsplatsen

ÅRJÄNG: Årjängs IF startar nytt projekt

18 miljoner satsas på att bygga ut Tingevi IP. Utegym, vinterlekland och mountainbikebana ingår i planerna.

Det är Årjängs IF som i samarbete med Årjängs gymnastikförening, Årjängs karateklubb och Nordmarkens box team ingår i projektet kallat Navet. Tanken med projektet är att bygga ut lokalerna på Tingevi IP. Förutom planer på utegym, vinterlekland och mountainbikebana vill man asfaltera delar av elljusspåret för att tillgänglighetsanpassa spåret.

Kommunalt stöd

Projektet väntas kosta drygt 18 miljoner kronor. Årjängs IF ansöker om 50-procentigt stöd från Boverket för investeringen på byggnadsdelen. För att få stöd därifrån krävs en kommunal medfinansiering och kommunstyrelsen har nu beslutat om en medfinansiering med två miljoner kronor.

Det är Årjängs IF som i samarbete med Årjängs gymnastikförening, Årjängs karateklubb och Nordmarkens box team ingår i projektet kallat Navet. Tanken med projektet är att bygga ut lokalerna på Tingevi IP. Förutom planer på utegym, vinterlekland och mountainbikebana vill man asfaltera delar av elljusspåret för att tillgänglighetsanpassa spåret.

Kommunalt stöd

Projektet väntas kosta drygt 18 miljoner kronor. Årjängs IF ansöker om 50-procentigt stöd från Boverket för investeringen på byggnadsdelen. För att få stöd därifrån krävs en kommunal medfinansiering och kommunstyrelsen har nu beslutat om en medfinansiering med två miljoner kronor.