2017-09-18 17:46

2017-09-18 17:46

Välbesökt marknad även i år

ÅRJÄNG: Nära rekord

Börje Liviken är nöjd marknadsgeneral för Årjängs marknad som arrangerades i helgen som gick.

Blev det nytt rekord även i år?

– Ifjol var ju ett rekordår och vi nådde nästan dit även i år. Ifjol omsatte tivolit 1 060 000 kronor, i år strax över en miljon. Även serveringstältet hade väldigt bra tillslutning under både fredagen och lördagen.

– Besöksmässigt blev det dock något sämre än ifjol. Vi hade konkurrens från Mysen i Norge där det arrangerades en marknad lik vår. Det är ju dumt att båda marknaderna är på samma helg, så vi får prata med dem inför nästa år.

Är det fortfarande många som åker utifrån till marknadshelgen?

– Ja, folk åker från ganska många håll och även om det var färre norrmän i år så var det en hel del från Karlstad och den regionen.

Vad betyder marknadshelgen för Årjäng?

– Den är väldigt viktig för att behålla oss på kartan. Vi ska också försöka utveckla marknadshelgen med något ytterligare evenemang och vi skissar på idéer kring detta. Inför nästa marknad har vi i bästa fall någon nyhet att bjuda på.

Blev det nytt rekord även i år?

– Ifjol var ju ett rekordår och vi nådde nästan dit även i år. Ifjol omsatte tivolit 1 060 000 kronor, i år strax över en miljon. Även serveringstältet hade väldigt bra tillslutning under både fredagen och lördagen.

– Besöksmässigt blev det dock något sämre än ifjol. Vi hade konkurrens från Mysen i Norge där det arrangerades en marknad lik vår. Det är ju dumt att båda marknaderna är på samma helg, så vi får prata med dem inför nästa år.

Är det fortfarande många som åker utifrån till marknadshelgen?

– Ja, folk åker från ganska många håll och även om det var färre norrmän i år så var det en hel del från Karlstad och den regionen.

Vad betyder marknadshelgen för Årjäng?

– Den är väldigt viktig för att behålla oss på kartan. Vi ska också försöka utveckla marknadshelgen med något ytterligare evenemang och vi skissar på idéer kring detta. Inför nästa marknad har vi i bästa fall någon nyhet att bjuda på.