2017-09-14 11:32

2017-09-14 11:32

Kämpar vidare om tullen

ÅRJÄNG

För drygt ett år sedan blev det känt att Tullverket överväger att stänga tullkontoret i Hån nattetid. Tullverkets intentioner har lett till hård kritik, bland annat från Årjängs kommun, Handelskammaren Värmland och näringslivet.

På onsdagen uppvaktade en delegation från Värmland Tullverkets generaldirektör Therese Mattson i frågan. På plats fanns Årjängs kommunalråd Daniel Schützer (S), Handelskammarens vd Frida Johansson, riksdagsledamoten Gunilla Svantorp (S) från Årjäng samt Westra Wermlands Sparbanks vd Håkan Nordblad.

Några klargörande besked fick delegationen inte:

– Däremot meddelade generaldirektören att hon ska ta ytterligare ett samtal med sin kollega i Norge, säger Daniel Schützer.

– Vi framhöll hur viktig tullens service är för alla som passerar gränsen.

För drygt ett år sedan blev det känt att Tullverket överväger att stänga tullkontoret i Hån nattetid. Tullverkets intentioner har lett till hård kritik, bland annat från Årjängs kommun, Handelskammaren Värmland och näringslivet.

På onsdagen uppvaktade en delegation från Värmland Tullverkets generaldirektör Therese Mattson i frågan. På plats fanns Årjängs kommunalråd Daniel Schützer (S), Handelskammarens vd Frida Johansson, riksdagsledamoten Gunilla Svantorp (S) från Årjäng samt Westra Wermlands Sparbanks vd Håkan Nordblad.

Några klargörande besked fick delegationen inte:

– Däremot meddelade generaldirektören att hon ska ta ytterligare ett samtal med sin kollega i Norge, säger Daniel Schützer.

– Vi framhöll hur viktig tullens service är för alla som passerar gränsen.