2017-09-08 19:51

2017-09-08 19:51

Med blått hår mot prostatacancer

ÅRJÄNG: Ica-handlaren färgade håret blått i kampen mot prostatacancer

Rikard Ohlin, Ica-handlare i Sillerud, som har färgat håret blått för att visa sitt stöd i kampen mot prostatacancer

Varför har du färgat håret blått?

– Vi uppmärksammar alltid rosa bandet, och det är jättebra och det gör vi ganska rejält. Jag tycker att man ska uppmärksamma även det blåa bandet mot prostatacancer. Den kampanjen är inte koncentrerad till en månad, som rosa bandet är till oktober, och det är dags att vi slår ett slag för det blåa bandet.

– 25 killar om dagen diagnostiseras med prostatacancer i Sverige och det är vår vanligaste cancerform. Min pappa gick bort i prostatacancer, så det ligger mig varmt om hjärtat. Jag har flera bekanta som är drabbade som jobbar helt ideellt med detta och jag vill hjälpa till och dra ett lass.

Gör ni något för det blåa bandet i butiken?

– Vi samlar in pengar och säljer bandet. Sen får kunderna gärna ta en bild på mig och skänka pengar. Och tar de en bild på mig så skänker jag också pengar.

Hur har reaktionerna varit?

– Det har varit enorma reaktioner! Jag var på ett möte på CCC i Karlstad under dagen i dag och det tänkte jag inte på när jag färgade håret. Jag åkte in till min frisör och sen slog det mig, att jag skulle dit på möte med massa folk. Men det är ännu bättre då det fick större genomslag.

Vad tycker du andra kan göra, som inte vågar färga håret?

– Jag tycker man ska fråga efter det blå bandet. Vi säljer det hos oss, men har man ingenstans att köpa det kan man gå in på Prostatacancerförbundets hemsida och köpa det där. Har inte din butik eller förening så be dem ta hem det, det säljs året om.

– Det är lättare att relatera när en släkting gått bort. Men vi alla känner någon drabbad och tillsammans kan vi hjälpa till. Pengar behövs till forskning Tillsammans kan vi faktiskt åstadkomma något, många bäckar små...

Varför har du färgat håret blått?

– Vi uppmärksammar alltid rosa bandet, och det är jättebra och det gör vi ganska rejält. Jag tycker att man ska uppmärksamma även det blåa bandet mot prostatacancer. Den kampanjen är inte koncentrerad till en månad, som rosa bandet är till oktober, och det är dags att vi slår ett slag för det blåa bandet.

– 25 killar om dagen diagnostiseras med prostatacancer i Sverige och det är vår vanligaste cancerform. Min pappa gick bort i prostatacancer, så det ligger mig varmt om hjärtat. Jag har flera bekanta som är drabbade som jobbar helt ideellt med detta och jag vill hjälpa till och dra ett lass.

Gör ni något för det blåa bandet i butiken?

– Vi samlar in pengar och säljer bandet. Sen får kunderna gärna ta en bild på mig och skänka pengar. Och tar de en bild på mig så skänker jag också pengar.

Hur har reaktionerna varit?

– Det har varit enorma reaktioner! Jag var på ett möte på CCC i Karlstad under dagen i dag och det tänkte jag inte på när jag färgade håret. Jag åkte in till min frisör och sen slog det mig, att jag skulle dit på möte med massa folk. Men det är ännu bättre då det fick större genomslag.

Vad tycker du andra kan göra, som inte vågar färga håret?

– Jag tycker man ska fråga efter det blå bandet. Vi säljer det hos oss, men har man ingenstans att köpa det kan man gå in på Prostatacancerförbundets hemsida och köpa det där. Har inte din butik eller förening så be dem ta hem det, det säljs året om.

– Det är lättare att relatera när en släkting gått bort. Men vi alla känner någon drabbad och tillsammans kan vi hjälpa till. Pengar behövs till forskning Tillsammans kan vi faktiskt åstadkomma något, många bäckar små...

  • Johannes Ollson