2016-09-23 13:36

2016-09-23 13:37

Upphandlade inte HVB-platser

ÅRJÄNG

Årjängs kommun skrev nytt avtal med HVB-hemmet Värmlandsgården, om platser för ensamkommande ungdomar, men någon offentlig upphandling gjordes aldrig. Det rapporterar Sveriges Radio Värmland.

ÅUlrik Hollman, chef för individ- och familjeomsorgen i Årjäng, säger att läget var såpass akut att det inte fanns tid att upphandla platserna:

– Upphandlingar tar väldigt lång tid. Rätt eller fel, vi måste lösa situationen för ungdomarna, säger han till Sveriges Radio Värmland.

Enligt radion granskar Konkurrensverket flera fall som rör kommuner och HVB-hem och även Årjängs kommun kan komma att granskas. Om myndigheten anser att en kommun brutit mot upphandlingsreglerna kan man ansöka om en upphandlingsskadeavgift samt välja att rikta kritik mot kommunen.

 

 

 

ÅUlrik Hollman, chef för individ- och familjeomsorgen i Årjäng, säger att läget var såpass akut att det inte fanns tid att upphandla platserna:

– Upphandlingar tar väldigt lång tid. Rätt eller fel, vi måste lösa situationen för ungdomarna, säger han till Sveriges Radio Värmland.

Enligt radion granskar Konkurrensverket flera fall som rör kommuner och HVB-hem och även Årjängs kommun kan komma att granskas. Om myndigheten anser att en kommun brutit mot upphandlingsreglerna kan man ansöka om en upphandlingsskadeavgift samt välja att rikta kritik mot kommunen.

 

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.