2016-07-12 17:44

2016-07-12 17:45

Vad är helgens höjdpunkt?

HALLÅ DÄR: Anders Fredriksson, ordförande Årjäng MK

Nu till helgen är det dags årets upplaga av Hästkrafthelg i Årjäng. Det blir en folkfest med hästkrafter av flera olika slag.

– För mig är det självklart backtävlingen, som är ett av våra huvudarrangemang under helgen. Men hela helgen är otroligt bra, det blir en riktig folkfest i hela Årjäng! Vi är inte en så stor stad, men under hästkraftshelgen är det som att hela staden blir lite större.

Hur många år har ni varit delaktiga i evenemanget?

– Det här sjätte året som vi är med och arrangerar delar av evenemanget, och vi hoppas på att traditionen håller i sig i många år till.

Hur många besökare väntar ni er?

– I fiol hade vi ungefär 4500 besökare på motorsportsevenemangen, vilka är de vi arrangerar, och vi hoppas på minst lika många i år. Det är ju ett väderstyrt evenemang det här, men vi hoppas på sol, allt förutom regn är egentligen okej.

Vad skiljer er rallytävling från andra?

– Till skillnad från andra rallytävlingar så har vi ingen startavgift, vilket är unikt i Sverige. För även om det inte finns någon startavgift så delas penningpris ut i båda klasserna. Och det är möjligt tack vare att alla i staden ställer upp och hjälper till. Vilket är väldigt kul!

Tips till förstagångsbesökare, vad får man absolut inte missa under helgen?

– Hela helgen är fantastisk, men missa inte att ta dig in till storgatan på fredagsförmiddagen. Hela staden bjuder på feststämning och du får chans att kika på rallybilarna som står uppställda innan start. Sen måste jag ju säga backtävlingen också, såklart.

– För mig är det självklart backtävlingen, som är ett av våra huvudarrangemang under helgen. Men hela helgen är otroligt bra, det blir en riktig folkfest i hela Årjäng! Vi är inte en så stor stad, men under hästkraftshelgen är det som att hela staden blir lite större.

Hur många år har ni varit delaktiga i evenemanget?

– Det här sjätte året som vi är med och arrangerar delar av evenemanget, och vi hoppas på att traditionen håller i sig i många år till.

Hur många besökare väntar ni er?

– I fiol hade vi ungefär 4500 besökare på motorsportsevenemangen, vilka är de vi arrangerar, och vi hoppas på minst lika många i år. Det är ju ett väderstyrt evenemang det här, men vi hoppas på sol, allt förutom regn är egentligen okej.

Vad skiljer er rallytävling från andra?

– Till skillnad från andra rallytävlingar så har vi ingen startavgift, vilket är unikt i Sverige. För även om det inte finns någon startavgift så delas penningpris ut i båda klasserna. Och det är möjligt tack vare att alla i staden ställer upp och hjälper till. Vilket är väldigt kul!

Tips till förstagångsbesökare, vad får man absolut inte missa under helgen?

– Hela helgen är fantastisk, men missa inte att ta dig in till storgatan på fredagsförmiddagen. Hela staden bjuder på feststämning och du får chans att kika på rallybilarna som står uppställda innan start. Sen måste jag ju säga backtävlingen också, såklart.

  • Johanna Lindholm

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.