2016-03-22 15:33

2016-03-22 15:33

Konstgräsplanerna klubbade

ÅRJÄNG

Nu har fullmäktige klubbat igenom beslutet om att anlägga konstgräsplaner på Tingevi IP i Årjäng och Hagavallen IP i Töcksfors.

Som NWT tidigare har skrivit investerar kommunen totalt 6,4 miljoner kronor i planerna. Därtill stöttar Värmlands idrottsförbund med 300 000 kronor per plan. Föreningarna ska också söka stöd hos sponsorer, liksom lägga en del egna pengar, bland annat för att finansiera den ökade driftkostnaden på omkring 50 000 kronor per konstgräsplan. Konstgräsplanerna kommer att anläggas ovanpå de befintliga grusplanerna.

 

 

Som NWT tidigare har skrivit investerar kommunen totalt 6,4 miljoner kronor i planerna. Därtill stöttar Värmlands idrottsförbund med 300 000 kronor per plan. Föreningarna ska också söka stöd hos sponsorer, liksom lägga en del egna pengar, bland annat för att finansiera den ökade driftkostnaden på omkring 50 000 kronor per konstgräsplan. Konstgräsplanerna kommer att anläggas ovanpå de befintliga grusplanerna.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.